TÄNAVAKÜSITLUS ⟩ Kus ja kuidas tänavu jaane tähistate?

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Rahvas lõkke ümber. Foto on illustreeriv.
Rahvas lõkke ümber. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Kus ja kuidas tänavu jaane tähistate?

Aimi Pärsamalt: Jaanid tulevad ka seekord nii nagu ikka. Teeme jaanituld, sugulased tulevad külla. Lauale paneme kergemaid suviseid toite. Tavaliselt oleme kokku saanud 23. juunil ja õhtul läinud pidusse. Varem oleme käinud suurematel jaanituledel Leisis, Pärsamal ja Metskülas. Võib-olla läheme ka seekord suurele jaanitulele, aga võib-olla ei lähe kuskile.

Aimi
Aimi Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Sirje Nau Pärsamalt: Veedame jaaniaja koduselt, oma perega. Meil on väike pere ja traditsioon on tähistada jaane oma perega või venna pere juures. Teeme tuld, grillime, sööme salatit. Traditsioonilised jaanimängud on meil ka – noolemäng ja reket. Üle lõkke me siiski ei hüppa.

Ilmselt teeme ka tänavu nii nagu varem, et külastame üht või kaht suuremat jaanituld. Lisaks oma kandi jaanituledele oleme käinud ka natuke suurematel pidudel Kärlal ja Kuressaares. Kuhu minna, valime koha ja esineja järgi – kus on parem ansambel.

Sirje Nau
Sirje Nau Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Olavi Kihelkonnalt: Ei tea veel, kus või kuidas. Küllap teeme jaanituld 23. juunil. Kihelkonnal on ikka toimunud suured jaanipeod, aga kuigi suur jaanituledel käija ma siiski ei ole. Pigem oleme kodused, tähistame pere ringis.

Olavi
Olavi Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Merje Raudsepp Viljandimaalt: Tulin Saaremaale Eiklasse oma elukaaslasele külla. Läheme küla jaanipeole 22. juunil. Olen ikka püüdnud jaanituledel käia, kui võimalik. Tõsi, vahepeal, kui lastega kodus olin, siis ei saanud jaanipidudele minna.

Merje Raudsepp
Merje Raudsepp Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kalle Truu Kuressaarest: Ma ei teagi, mis tänavu jaanilaupäeval teen, pole veel plaane teinud. Vaatame jooksvalt. Küllap läheme kellelegi külla. Varem oleme käinud ikka siin ja seal tuttavate juures ning suurtel jaanituledel. Eelmisel aastal jäid küll suured jaanituled ära, aga sel aastal ilmselt midagi ikka toimub.

Kalle Truu
Kalle Truu Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles