Liis mängis Karli ja müüs lehekuulutuse kaudu õhku

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Kohus
Kohus Foto: www.freepik.com

30-aastase naise otsus teenida kelmusega paarsada eurot kriminaalset tulu lõppes talle tingimisi vangistuse ja mitu korda suurema rahalise hävinguga rahakotis.

Liisi hõlptuluskeem oli tavaline, ei midagi originaalset. Ta riputas kuulutusteportaali soov.ee mobiiltelefoni müügi kuulutuse, suhtles võimaliku ostjaga Karli nime all ja tegi tehingu teoks.

"Telefoni osta soovinud inimene kandis kuulutuses märgitud kontonumbrile üle soovitud telefoni maksumuse ning postikulu, kuid telefoni Liis talle ei saatnud," ütles prokurör Agnes Ollema-Barndõk.

Liis "teenis" nii 238 eurot, kuid kannatanu andis asja politseisse. Eelmisel nädalal jõudis kuritegu kohtusse ja Liis sai kelmuse eest karistuseks aasta vangistust tingimisi. Ehk kui naine ei pane 18 kuu pikkuse katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu, jääb karistus täitmisele pööramata.

Katseajal peab naine alluma kriminaalhooldaja järelevalvele, järgima käitumiskontrolli nõudeid ning talle määratud kohustusi, vahendas kohtu pressiesindaja Jaanika Lusti.

Samuti peab ta katseaja lõpuks hüvitama kannatanule tekitatud kahju summas 238 eurot.

Menetluskuluna peab Liis riigituludesse tasuma 592,50 eurot. Kohtuotsus ei ole jõustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles