Ungarlased võlusid Mustjala festivalipublikut

Copy
Foto: Kalle Kolter

Teisipäeva õhtul sai Mustjala kõlakojas kuulata haruldast kontserti hõimuvelledelt Ungarist. 1995. aastast toimuva Mustjala festivali raames esines vanamuusikaansambel Bordó Sárkány (tõlkes Bordoopunased Draakonid), kelle muusika võlus igat kuulajat algusest lõputaktideni välja.

Bordó Sárkány on aastaid tunnustatud vanamuusikaansambel, kes külastas Eestit neljandat korda, kuid Saaremaale tuli esmakordselt. Festivalil esitasid ungarlased keskaegset maailmamuusikat. Oli nii instrumentaalseid lugusid kui ka lüürilisi kompositsioone, ungari ja iiri laule/tantse. Keskaegset torupilli, ungari ja iiri flööte mängis Dickmann Roland, viilulil Fábi János, keskaegseid trumme Szőke Miklós Márk, mandocello`l Kiss Ernő, tsitril aga laulja Szlama László.

Mehed olid riietatud keskaegses stiilis ja tänu ilusale ilmale nautisid kõik peale torupillimängija paljajalu esinemist.

Rahvas polnud aplausiga kitsi ja mehed tundsid ennast oma jutu järgi kui San Remos. Võõrustajatel panid need sõnad kõrvad liikuma. Suurepärase heli tegi Ivo Aksiim, tänu kellele üheksa kilovatti puhast muusikat üle Mustjala kõlas.

Aitäh, Bordó Sárkány ja Mustjala festivali boss Aare Tammesalu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles