LUGEJA KIRI ⟩ Miks peab kõikjale autoga pääsema? (1)

Saarte Hääl
Copy
Parkivad autod.
Parkivad autod. Foto: Freepik

Kuressaare on väike ja armas linn. Kuna vahemaad on lühikesed, on hea liikuda kas jalgsi või jalgrattaga.

Südalinna remont päädis aga muuhulgas sellega, et autod pargivad kõnniteedel ning takistavad liikumist nii jalgratastel kui ka jalakäijatel.

Kuna jalgrattarada ei ole nähtavalt piiritletud, siis ei saa paljud autojuhid arugi, et nad parkisid valesti. Samas, kui nad pargivad õigesti, siis on jalakäijatel kõnniteel väga vähe ruumi ning peab autode vahel ootama, kui keegi vastu tuleb.

Ülikeeruliseks ning ohtlikuks teeb see veel olukorra väikeste lastega peredele.

Ma saan aru, et on väga mugav saada kohe ukse ette sõita, aga kas see peab tulema meie armsa linna hubasuse ja ilu arvelt?

Meil on ainult üks väike peatänav, mis võiks olla juba iseenesest vaatamisväärsus. Praegu jäävad silma ja segavad ilusaid vaateid parkivad autod. Külastajate fotodele ei jää mitte vanalinna arhitektuur, vaid tänapäevased autod. See teeb kurvaks.

Arusaadav, kui hotelli külastajad pargivad ajutiselt maja ette, et end hotelli sisse registreerida ning arusaadav on ka kauba laadimine.

Kuressaare on pigem suvituslinn ning vastavalt sellele võiks toimida ka parkimine. Kõnniteed las olla suvel jalakäijatele ja välikohvikutele. Talvel on liiklejaid niigi vähe ja kedagi ei sega ka peatänaval parkivad autod.

Arvan, et kui teatud kuudeks parkimine kõnniteedel keelata, ei teeks see kellelegi kahju. Hoiame ja väärtustame seda, mis meil on ja näitame ja eksponeerime uhkusega ka teistele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles