JUHTKIRI Uus algus

Saarte Hääl
Copy
KÄSIKÄES RONGKÄIGUS: Fotomeenutus 2011. aasta 1. septembri Saaremaa ühisgümnaasiumi rongkäigust läbi linna lossi hoovi. Nagu ikka, 1. klasside koolijütsid 12ndikel käest kinni.
KÄSIKÄES RONGKÄIGUS: Fotomeenutus 2011. aasta 1. septembri Saaremaa ühisgümnaasiumi rongkäigust läbi linna lossi hoovi. Nagu ikka, 1. klasside koolijütsid 12ndikel käest kinni. Foto: Egon Ligi

Tänane kuupäev tähistab uue aasta algust. Loomulikult pole tegemist uue kalendri-, vaid kooliaasta hakuga.

Ja see täna alanud kooliaasta tuleb Saare maakonnas mitmes mõttes eriline. Kahest seni Kuressaares tegutsenud gümnaasiumist said põhikoolid, samas avab uksed uhiuus riigikool – Saaremaa gümnaasium. Hariduse kooli pere peab aga leppima remondi tõttu asenduspindadega Upal.

Uue õppeaasta algusega said koolid ka kohustuse kord nädalas koroonaviiruse osas oma vaktsineerimata töötajaid testida. Kuigi tülikas, on see kindlasti vajalik – järjekordset distantsõppe-aastat sooviksid ilmselt vähesed.

Sel sügisel istub 1. klassi lapsi Saare maakonnas koolipinki veidi üle kolmesaja. Kahjuks leidub ka neid õppeasutusi, kus oma kooliteed alustab vaid üks laps, kui sedagi. Olgu aga 1. klassi õpilasi üks või veerandsada – kõigi nende jaoks on tänane päev väga tähtis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles