Vallajuhid suhtuvad koroonapiirangute lõpetamisse erinevalt

Saarte Hääl
Copy
Koroonapassi omanikel igapäevaseid toimetusi tehes erilisi takistusi pole.
Koroonapassi omanikel igapäevaseid toimetusi tehes erilisi takistusi pole. Foto: Eero Vabamägi

Kui Saaremaa ja Muhu vallavanem kalduvad toetama koroonapiirangute jätkumist ja Vormsi vallajuht jääb ettevaatlikuks, siis Ruhnu ja Kihnu tunnistavad, et piirangud neid suurt ei mõjuta, mistõttu võiks need ka tühistada.

“Otse ei kibele [piiranguid lõpetama]. Hiidlased on olnud kogukonnana vaktsineerimisel väga tublid. Nende protsendid on ikka väga muljetavaldavad, aga meil need kahjuks veel sinnani ei ulatu,” ütles Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk teisipäeval ERR-ile.

Peaminister Kaja Kallas tegi esmaspäeval valitsuse teadusnõukojale ettepaneku kaaluda Eesti kõrgeima vaktsineerituse tasemega maakonnas Hiiumaal koroonapiirangute tühistamist.

Sama leidis ka Muhu vallavanem Raido Liitmäe: “Me peame vaatama seda terve maakonna kontekstis – liiguvad ju Muhu inimesed Saaremaal ja Saaremaa inimesed sõidavad läbi Muhu ning külastavad Muhu kauplusi ja ettevõtteid.”

Terviseameti teisipäevahommikuste andmete kohaselt oli täisealiste vaktsineerituse tase Ruhnus 82,6%, Hiiumaal 78,7%, Muhus 77,2%, Vormsil 76,6% ja Saaremaal 68,1%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles