Ratturid sõidavad võidu ümber Saaremaa

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
TAHAB VÕITA: Saarlane Mihkel Räim tegi eile kodulähedastel teedel trenni, et laupäeval unikaalse velotuuri võit võtta.
TAHAB VÕITA: Saarlane Mihkel Räim tegi eile kodulähedastel teedel trenni, et laupäeval unikaalse velotuuri võit võtta. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Laupäeval toimub esmakordselt rattavõistlus Red Bull Tour of Vikings, kus sõitjad peavad läbima 310 kilomeetrit ilma kõrvalise abita. Trass kulgeb ümber Saaremaa ja arvestatavas osas kruusateedel.

Sõidul osalev Saaremaa oma rattur Mihkel Räim ütles, et ootab vinget võistluspäeva ja head enesetunnet. 2020. aastal ühe päevaga ümber Saaremaa sõitnud Räim märkis, et võistlus on ikka midagi muud kui sõpradega koos sõita.

“Kiirem ja raskem, samas saab ise jälle vahepeal rohkem kergemalt võtta, kuna grupp on suurem. Eks mul mingi aimdus on, kuidas see olema saab, ja tõenäoliselt tean kõige paremini, mis tunne see täpselt on. Eriti viimased 50 km,” arutles Räim, kelle eesmärgiks on võit koju tuua.

Võistluse peakorraldaja Endrik Puntso sõnul on 58 sõitja hulgas Eesti tippudest stardis veel Gert Jõeäär, Gert Kivistik ja Saaremaa mees Oskar Nisu. Stardis on ka Baltikumi ja Soome ainus profimeeskond Ampler Developement.

Võidusõit peetakse kolmes etapis: Kuressaare–Tornimäe (84 km); Tornimäe–Kihelkonna (135 km) ja Kihelkonna–Kuressaare (91 km).

Ajakava

  • 07.28 I etapi (84 km) start päikesetõusu ajal Kuressaare lossihoovis
  • 09.30–10.00 I etapi eeldatav finiš Tornimäel ja I etapi finiši sulgemine
  • 10.00–10.30 II etapi (135 km) eeldatav start Tornimäel
  • 13.55–14.25 II etapi eeldatav finiš Kihelkonnal
  • 14.25–14.55 III etapi (91 km) eeldatav start Kihelkonnal
  • 16.50–17.20 III etapi eeldatav finiš Kuressaares
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles