Silmaarsti vastuvõttu peab saarlane ootama kuude viisi

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Kuressaare haigla sai tänavu jaanuaris küll lõpuks oma silmaarsti – dr Mariliis Putniku –, ent tema vastuvõtule soovijaid on väga palju ja tohter tööga koormatud.
Kuressaare haigla sai tänavu jaanuaris küll lõpuks oma silmaarsti – dr Mariliis Putniku –, ent tema vastuvõtule soovijaid on väga palju ja tohter tööga koormatud. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuna Kuressaares haiglas töötab vaid üks silmaarst, tuleb tema vastuvõtule pääsemiseks oodata mitu kuud.

“Helistasin septembri lõpus haigla registratuuri, et silmaarstile aega saada,” rääkis Saarte Hääle ajakirjanikule eakas saarlane Õie (nimi muudetud – toim).

Naise sõnul oli ta end ette valmistanud selleks, et tohtri konsultatsiooni tuleb oodata paar kuud, ent esimest vaba vastuvõtuaega pakuti talle alles veebruari lõpuks.

“Olin pahviks löödud – enne võib pimedaks jääda, kui lõpuks arsti juurde jõuad,” pahandas Õie. Naise sõnul pöördus ta seepeale Visualis OÜ poole Lasteaia tänaval. “Seal pean vastuvõttu ootama ainult kuu aega,” ütles Õie.

SA Kuressaare Haigla juhatuse liikme Märt Kõlli sõnul sai haigla tänavu jaanuaris küll lõpuks oma silmaarsti – dr Mariliis Putniku –, ent tema vastuvõtule soovijaid on väga palju ja tohter tööga koormatud.

“Äärmiselt suure nõudluse tõttu on ka järjekord pikk,” tähendas Kõlli.

Praegu otsib haigla probleemile lahendust. “Püüame korraldada silmaõe või optometristi vastuvõtu, et teha eelselektsiooniga kindlaks, kes patsientidest kindlasti arsti konsultatsiooni vajab,” rääkis Kõlli. “Samuti jätkame külalistohtrite otsinguid.”

Neil, kel tarvis üksnes nägemisteravust mõõta või kes uusi prille vajavad, soovitas Kõlli pöörduda Kuressaares tegutsevatesse prillipoodidesse, kus optometristid vastuvõtte teevad.

“Kuigi Kuressaare haiglas napib arste ka mõnel teisel erialal, nii pikki järjekordi seal siiski pole kui silmaarsti vastuvõtule,“ lausus Märt Kõlli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles