JUHTKIRI Ootaja aeg on pikk

Saarte Hääl
Copy
Foto: www.freepik.com

Kriisiajal, mil laste ja noorte vaimse tervise probleemid aina süvenevad, on eriti oluline, et õpilased saaksid abi kohe, kui mure tekib. Ja kui vähegi võimalik, siis kohapeal. Eriti kehtib see suurte koolide puhul, kus õpilasi palju ja abivajajaid samuti. Praegu suudab Saaremaa laste ja noorte tugikeskus terve valla peale pakkuda psühholoogiteenust kõigest 1,5 ametikoha ulatuses. Kogu Saaremaa peale sellest ilmselgelt ei piisa.

Ootaja aeg on pikk – eriti neil lastel-noortel, kel oma murede jagamist ja spetsialisti nõu saamist tuleb oodata nädalaid. Aeg on sellistel puhkudel enamasti aga pigem vaenlane kui haavade parandaja.

See, et vaimsete probleemide küüsis vaevlejate arv üha kasvab, ei ole asi, millega uhkustada. Seda enam peaksid võimu juures olijad – olgu siis riigi või kohalikul tasandil – püüdma tugispetsialistide põuda leevendada. Näiteks neile kõrgemat palka makstes või vähemasti toetades ühekordse suurema rahasummaga. Üks hea näide on Saaremaa vallal ju omast käest: Saaremaale elama ja tööle asunud pere- või eriarsti toetab vald 25 000 euroga. Miks mitte kaaluda sama ka tugispetsialistide saarele meelitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles