Ilmus Hariduse kooli esimene veebiajakiri

Urmas Kiil
Copy
Hariduse kooli ajakiri
Hariduse kooli ajakiri Foto: Erakogu

Kui Saaremaa ühisgümnaasiumi päevil kajastas kooli tegemisi ja toimetamisi nädalaleht SÜG-Press, siis SÜG-i järeltulija Kuressaare Hariduse kool käivitas sel nädalal veebipõhise kuukirja, millel praegu veel nime pole.

"Meie esimene number, kus on ülevaade septembris-oktoobris toimunud sündmustest, ilmus ilma nimeta," ütles ajakirja üks toimetajatest klassiõpetaja Merle Lepik. "Kui aga lugejail ses osas mõni hea idee tuleb, võiks meile kirjutada ajakiri@hariduse.edu.ee. Nimesid ootame kuni 19. novembrini."

Ajakirja teine toimetaja on klassiõpetaja Janne Nurmik. Tema sõnul annab uus kuukiri ülevaate kooli- ja klasside elu igapäevategemistest, mõõduvõttudest ja omaloomingust. Et pakkuda aga mõtteainet ja laiendada nii õpilaste kui ka õpetajate silmaringi, on ajakirja kokkupanijatel kavas süüvida kõige erinevamatesse teemadesse ja valdkondadesse.

"Ajakiri ilmub elektrooniliselt, kuid esialgu jääb selle eksemplar kooliperele lugemiseks ka paberkandjal," lausus Merle Lepik. "Iga number tuleb täpselt nii mahukas, kuidas materjali parajasti koguneb. Ajakirja sisusse võivad aga oma panuse anda nii õpilased, kooli personal kui ka kõik lapsevanemad."

Hariduse kooli kuukirja esimene number on üpris mahukas, nii teksti- kui ka pildimaterjali jagub pea viiekümnele leheküljele.

Esimeses numbris ütleb koolijuht Viljar Aro tere uuele kooliajakirjale. Tervitussõnad lausub ka SÜG-i hoolekogu viimase koosseisu esimees Anton Teras. Emakeeleõpetaja Rita Ilves on teinud humoorika intervjuu kooli haldusjuhi Aado Haandiga. Ilves kirjutab, et esitas haldusjuhile kooli uuest nimest lähtudes rea märksõnu, millest tuli välja valida ja lahti kirjutada need, mis tema jaoks uue alguse ja olukorraga haakuvad.

Lisaks leiab ajakirjast kahe koolikuu maasikad (tegevused, mis õnnestusid) ja sidrunid (asjad, mis veel hästi ei ole) ning on antud ülevaade klasside tegemistest Upa asenduspinnal.

Direktor Viljar Aro, kes on olnud ka matemaatika-, füüsika- ja arvutiõpetaja, kirjutab aga, et SÜG-i järglane Kuressaare Hariduse kool liigub tulevikus kindlalt reaal- ja looduskallaku suunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles