Vallavalitsusel ei õnnestunud arhitekti leida

Urmas Kiil
Copy
Arhitekt. Foto on illustreeriv.
Arhitekt. Foto on illustreeriv. Foto: www.freepik.com

Oktoobri lõpuni kestis Saaremaa vallavalitsuse väljakuulutatud järjekordne avalik konkurss arhitekti ametikohale. Nagu varem, nii ei laekunud ka seekord mitte ühtegi kandideerimisavaldust, mistõttu tuli avaliku konkursi tähtaega taas pikendada.

"Vähene huvi vallavalitsuse arhitekti töö vastu tuleneb sellest, et palgad, mis arhitektid teenivad büroodes, on märkimisväärselt kõrgemad kui kohalikes omavalitsustes," ütles Saaremaa valla planeeringuteenistuse juhataja Siim Kuusik. "Kuid kindlasti mängib oma rolli ka töö iseloom. Kui büroodes tegelevad arhitektid rohkem linnaplaneerimise ja disainiga, siis vallas on arhitektide töö peamiselt projekteerimistingimuste menetlemine, mis ei ole paljudele arhitektidele just kõige atraktiivsem tegevus."

Kuna Saaremaa vald on pindalalt Eesti suurim omavalitsus, on töökoormus Kuusiku sõnul väga suur. "Samas on meil arhitekte aga sama palju kui mitmetes väiksemates omavalitsustes," selgitas ta. "Lisaks on kõik meie arhitektid praegu juba pikemat aega tööga äärmiselt üle koormatud. Seega on ühte arhitekti kindlasti juurde vaja."

Saaremaa vallavalitsus otsib arhitekti juba 19. jaanuarist. Alates 22. veebruarist on avalikku konkurssi korduvalt pikendatud. Nüüd pikendati konkursi tähtaega 31. detsembrini.

Vallavalitsuse ehitus- ja planeeringuosakonna juhataja Rein Kallase sõnul kestab konkurss nii kaua, kuni uus arhitekt on leitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles