Uus vallavõim plaanib lasteaiakulusid vähendada sammhaaval

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Jaanus Tamkivi
Jaanus Tamkivi Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Lastevanemate makstava lasteaia kohatasu või toiduraha vähendamine võib jõuda juba Saaremaa valla järgmise aasta eelarvesse.

Lapsevanemate rahalise osaluse vähendamine lasteaedade ülalpidamises oli kirjas kõigi kolme Saaremaa valla uue koalitsioonipartneri programmis. Reformierakond lubas täielikult kaotada kohatasu, valimisliit Terve Saaremaa vanemate osa toidukulude katmisel ja Keskerakond nägi küsimuse lahendamist koostöös riigiga. Saaremaa koalitsioonilepingus sõnastati lubadus lõpuks nii, et nelja aastaga vähendatakse poole võrra lapsevanemate rahalisi kulutusi alusharidusele.

Saaremaa vallavolikogu reformierakondlasest esimees Jaanus Tamkivi ütles, et vanemate kulutuste vähendamine alusharidusele tugineb asjaolule, et teised haridusastmed on Eestis elanikele tasuta kättesaadavad. “Isegi kõrgharidus on tasuta. Ja alusharidus on siis äkki see, mille eest noortelt peredelt tasu küsitakse. See on tegelikult üleriigiline küsimus ja ma olen kindel, et see saab ka lähenevate riigikogu valimiste üheks teemaks,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles