Politsei tõmbab Kuressaare teeninduse kolmele päevale nädalas

Saarte Hääl
Copy
Rainer Antsaar
Rainer Antsaar Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Alates uuest aastast teenindatakse PPA Kuressaare teeninduses kliente esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti kell 9-17. Kõigil tööpäevadel saab teenindussaalis jätkuvalt kasutada digikioskit, misjärel saab dokumenditaotluse esitada iseteeninduses.

Kolmepäevase lahtiolekuajaga töötab Eestis juba mitu PPA teenindust, näiteks Haapsalu, Kärdla ja Rakvere.

Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaare sõnul jätkub ka Kuressaare teeninduses alates 3. jaanuarist kohapealne letiteenindus kolmel päeval nädalas. Sarnaselt jätkavad uuest aastast Lääne prefektuuri piirkonnas tööd ka Paide ja Rapla teenindused.

Dokumendi taotlemiseks tuleb esmalt minna veebiaadressile iseteenindus.politsei.ee. Nõuetekohase foto, allkirjanäidise ja sõrmejälgede olemasolul saab dokumendi taotleda vaid paari hiireklikiga.

„Juhul, kui foto, allkiri või sõrmejäljed puuduvad, saab need tasuta anda teenindussaali digikioskis, mida saab kasutada igal tööpäeval. Digikioskist liiguvad andmed automaatselt iseteenindusse, kus enda arvutist või nutiseadmest uuesti sisse logides saab dokumenditaotluse esitada,“ kirjeldas Antsaar.

„Tegelikult näeme, et meie teeninduses ongi peamiseks teenuseks dokumentide taotlemine ja see on selline toiming, mida saab väga mugavalt teha just iseteeninduses, teenindusse kohapeale tulemata,“ lisas Antsaar. Antsaare sõnul on PPA kaugem eesmärk iseteenindust ja digikioskite kasutamist veelgi rohkem soodustada.

Saaremaal kasutab kõikidest dokumenditaotlejatest politsei iseteenindust juba praegu ligi 40% inimestest.

Dokumendi taotlemine iseteeninduses on viis eurot soodsam kui teenindusletis. Politsei iseteeninduses saab lisaks passi ja ID-kaardi taotlemisele aktiveerida ka mobiili-ID, taotleda elamisloakaarti ja välismaalase passi, taotleda relvaluba, taotleda E-residendi digi-ID ning registreerida välismaalase lühiajalist töötamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles