Detsembris algas aasta kõige soojem aeg

Copy
Saaremaa gümnaasium
Saaremaa gümnaasium Foto: Raul Vinni

"Praktiliselt iga sündmus, mis siin koolis aset leiab, on ajaloolise väärtusega. Kuid tänane, 1. detsember 2021 on siiski kõikidest kuupäevadest kõige erilisem," rääkis Saaremaa gümnaasiumi 1. sünnipäeva aktusel õpilasesinduse liige Henry Härm.

Areng on olnud hämmastavalt kiire, veel aasta aega tagasi kuulus koolipersonali kolm inimest, koolimajal olid püsti ainult seinad ja neistki puhus tuul läbi.

Aasta tagasi toimus ka konkurss, leidmaks aatriumi lage kaunistavat teost. Selle aasta sisse oleks mahtunud justkui terve igavik.

Saaremaa gümnaasiumi õpilasesinduse 1. koosseis on juba oktoobrikuust saati, käed rakkus, teeninud oma õpilaskonda. Selle aja sees oleme teinud tööd rohelise lipu saamiseks, viinud läbi koolisõrmuse ideekavandi konkursi, korraldanud reedeseid teemapäevi, viinud läbi kaks maailmakohvikut ja hetkel rügame tööd meeldejääva jõulukuu nimel.

On märgiline, et kooli sünnipäev on just 1. detsembril. Sest peale selle, et 1. detsember seostub nüüd kooli sünnipäevaga, tähistab see aasta kõige soojema aja algust. Detsembris on valitsevaks soojuseks hingesoojus.

Kuidagi on välja kujunenud nii, et jõuluaeg on üks kiiremaid aegu aastas. Kuigi tegelikult võiks igaüks korra aja maha võtta, öelda oma sõbrale või lähedasele midagi head. Üldjuhul eestlane kiidab ja tunnustab väga vähe. Seega, iga väiksemgi siiralt öeldud kiitus jätab eestlase hinge sügava jälje väga pikaks ajaks.

Samuti tahaksin meelde tuletada, et peale saamisrõõmu on olemas ka andmisrõõm. Algaval jõuluajal soovitan teil üritada teha iga päev üks pisikene heategu. Meenutagem tuvinaist filmist "Üksinda kodus 2": "Iga heategu kustutab ühe halva teo."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles