Vabariigi aastapäeva tähistatakse Saaremaal valgusetendusega

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare raekoda 350 valgusetendus detsembris 2020.
Kuressaare raekoda 350 valgusetendus detsembris 2020. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamiseks 2022. aastal Saaremaa vallavolikogu esimehe ja vallavanema vastuvõttu ei korraldata. Riigi sünnipäeva puhul saavad vallaelanikud nautida Kuressaare Kultuurivara korraldatavat valgusetendust.

Vallavanem Madis Kallase sõnul on Eesti Vabariigi aastapäeva pidulikum tähistamine plaanis 2023. aastal, kui Eesti riigi sünnist möödub 105 aastat.

„Koroonaviiruse jätkuva leviku ajal on vastuvõtu ärajätmine ainuvõimalik lahendus,“ ütles Kallas.

Ta lisas, et riigi sünnipäevaga seotud traditsioonilised üritused Saaremaal siiski toimuvad ja sarnaselt tänavuse aastaga on plaanis korraldada vallaelanikele valgusetendus.

Samuti antakse veebruaris üle Saare maakonna tunnustusavaldused (vapimärk ja teenetemärk) ning kuulutatakse välja Saaremaa aasta inimene ja aasta tegu.

24. veebruari hommikul tähistatakse vabariigi aastapäeva Kuressaares Vabadussõja ausamba juures kõnede ja pärgade asetamisega, samuti toimub Kuressaare Laurentiuse kirikus jumalateenistus.

Eesti riigi sünnipäevale pühendatud üritusi korraldatakse üle kogu Saaremaa.

Vallavolikogu esimees Jaanus Tamkivi: „Eesti vanasõna ütleb, et parem karta kui kahetseda. Omavalitsus ja selle esindajad peavad näitama eeskuju ning hoiduma praeguses olukorras suurte ürituste korraldamisest, mis toovad ühte ruumi kokku väga palju inimesi. Olgu Eesti riigi sünnipäev seekord eelkõige pidu meie südames, küll tuleb ka aeg, kui saame vabariigi aastapäeva taas suurejoonelisemalt tähistada.“

Kes võiks pälvida teenete- ja vapimärgi?

Ettepanekuid Saare maakonna teenete- ja vapimärgi andmiseks ning kandidaate Saaremaa aasta inimese ja aasta teo tiitlile saab esitada 15. jaanuarini Saaremaa vallavalitsuse aadressil Lossi 1, 93819 Kuressaare linn või elektrooniliselt raekoda@saaremaavald.ee.

Saare maakonna vapimärk antakse isikule maakonnale osutatud eriliste teenete eest ja väljapaistvate saavutuste tunnustamiseks. Saare maakonna teenetemärk antakse isikule maakonnale osutatud teenete eest või saavutuse tunnustamiseks.

Saaremaa aasta inimese ja aasta teo tiitel antakse aasta jooksul oma tegevusega Saaremaa valla heaks silma paistnud isikutele või tunnustatakse Saaremaa valla jaoks olulise tähtsusega ettevõtmisi.

Vapimärgi ja teenetemärgi andmiseks moodustatakse Saaremaa, Muhu ja Ruhnu valla esindajatest komisjon. Aasta inimese ja aasta teo tiitli andmise otsustab Saaremaa vallavolikogu eestseisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles