KÜLAVAHELOOD 2021. aasta mereline tegu on Abaja sadama rajamine

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
MEREKULTUURLASED: Salava seltsi eestvedaja Urve Vakker tunnustas
tänukirjaga seltsi asutajaliiget Kalju Eerikutl, kes saates oma
tegemistest pajatab.
MEREKULTUURLASED: Salava seltsi eestvedaja Urve Vakker tunnustas tänukirjaga seltsi asutajaliiget Kalju Eerikutl, kes saates oma tegemistest pajatab. Foto: Aare Laine/Saarte Hääl

Saaremaa merekultuuri seltsi tütarseltsi Salava eestvedaja Urve Vakker kuulutas 3. detsembri õhtul Kihelkonna rahvamajas lõppeva aasta mereliseks teoks Kihelkonna lähistele rajatud Abaja sadama ja puhkeala. Saate "Külavahelood" toimetaja-saatejuht Aare Laine osales samuti pidulikul sündmusel.

Auhinda, klaasist miniatuurset purjekat üle andes rõhutas Vakker, et kohalikud mehed võtsid kätte ja tegid ammuse plaani teoks. Sadama ja puhkeala rajamise initsiaator Taavi-Aadu Ait kiidab saates kohalikke elanikke ja kõiki kaasaaitajad, kes ehitustöödel osalesid ja ka materjale annetasid.

Tänavusel viikingiaastal on vastvalminud sadamas saanud huvilised uudistada viikingialuseid, millega lapsi sõidutati. Abaja puhkela MTÜ-l on kasutada purjekas, mille purjede all noored juba meresõidu A ja B selgeks saanud. Taavi Ait annab kuulajaie ülevaate ka sellest, mida MTÜ-l veel plaanis teha.

Saatejuhi palvel toob Urve Vakker esile 25-aastaseks saanud Salava ettevõtmised veerandsaja aasta jooksul. Seltsi asutajaliige Kalju Eerik tunneb heameelt, et on saanud merelistes ettevõtmistes ka oma õla alla panna. Kogenud tuuker tegeleb ka uurimistööga. Osa tema uurimistulemustest on jõudnud kaante vahele. Kalju Eerik loodab leida koostööpartneri, kellega mahukat tööd jätkata.

Saates kõlavad ka populaarsed laulud, nagu "Sadam ootab sadat laeva", "Meri ja kitarr", "Tsikito hällilaul".

Aare Laine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles