SEISUKOHT Praamipiletite hinnatõus – nii neid asju ei aeta!

Copy
Jaanus Tamkivi
Jaanus Tamkivi Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Reformierakonna Saaremaa piirkonna juhatus arutas oma koosolekul parvlaevade piletihindade ootamatu tõusuga seonduvat. Juhatuse liikmed olid sellise hinnakujunduse protsessi suhtes, kus huvitatud osapoolte kaasamine aruteludesse sisuliselt puudus, väga kriitilised.

Tegemist on teemaga, mis puudutab elukalliduse kujunemist Saaremaal kõige laiemalt. Kuigi saarlaste jaoks piletihinnad otseselt ei tõuse, satuvad siiski löögi alla Saaremaa ettevõtted, kes veavad kaupu saarele sisse või siit välja.

Suuresti kannatab kindlasti turismi- ja majutussektor, kes ootab saartele arvukalt külalisi. Sellisel moel parvlaevade piletite hindade tõstmine on sügavalt üllatav.

Saarlastele elutähtsa teenuse hinnakujunduse protsess viidi seekord läbi praktiliselt arutelu ning ettevõtjate ja avalikkuse kaasamist korraldamata. Rääkimata sellest, et oleks jõutud piletihindade kujundamisel mingitele ühistele seisukohtadele.

Sellisena on see praktika kahetsusväärne ja niisugusena enam kindlasti jätkuda ei tohi.

Sääraste hüppeliste hinnatõusude vältimiseks tuleb jõuda paremate lahendusteni, kus hindade muudatused oleksid sujuvamad ja eesmärgiks peaks üle väina liikluse korraldamisel olema maanteepikenduse põhimõtte poole liikumine, mitte sellest eemaldumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles