Daniel Kõiv: 2021 oli hea ja edukas aasta

, Saaremaa gümnaasiumi õpilane
Copy
Daniel Kõiv.
Daniel Kõiv. Foto: Erakogu

“Mille poolest lõppenud 2021. aasta kõige paremini meelde jääb – just selle poolest, et kolisin Tallinnast siia, Saaremaale,” ütles Saaremaa gümnaasiumi õpilane Daniel Kõiv raadio Kadi aastalõpusaates “Keskpäev”.

Olen elupõline tallinlane, aga ütlen ausalt: mulle Tallinn ei meeldi. See on väga hall ja väga külm linn.

Kuna koroonast tingituna läks kõik ühel hetkel liiga raskeks, võtsin õppimises vaheaasta. Kaalusin õpinguid jätkata Narvas, seal aga ei olnud ühtki piisavalt head eestikeelset kooli. Kuna Saaremaal tekkis riigigümnaasiumi avamise tõttu hea võimalus õpingud lõpetada, tulingi siia. Enne kolimist oli mul Saaremaast väga ähmane ettekujutus – olin siin käinud vaid kaks-kolm korda.

Sugulased muidugi küsisid, miks just Saaremaa, aga siin ma nüüd olen – juba pool aastat. Ja väga rahul. Ka siin haaran noore ja aktiivse inimesena kinni erinevatest võimalustest. Enne valimisi korraldasin Saaremaa gümnaasiumis poliitikute debati, praegu olen Rohelise Kooli juht ja kuulun Saaremaa vallavolikogu hariduse ja noorsootöö komisjoni.

Kuna olen sündinud kakskeelses peres Lasnamäel, on minu jaoks tähtis see, kuidas saan isiklikult panustada selleks, et minu riik, minu ühiskond, minu kogukond oleks veelgi parem. See on asi, mis mind motiveerib – püüda oma tegudega Eestit edasi viia.

Minu jaoks oli 2021. aasta väga edukas. Üks eredamaid asju oli muidugi aktsioon “Mask on seksikas” Toompeal, mis tõi ootamatult palju vastukaja. Ma ei teinud selleks suurt midagi – istusin oma plakatiga protestide ajal lihtsalt kohal, rääkisin inimestega, kuulasin neid. Sain tõesti aru neist põhjustest, miks inimesed protestima tulid: nad ei tunne ennast kaasatuna, selles ühiskonnas olemasolevana. Me ülejäänud ja riik oleme jätnud nad oma probleemidega väga üksi.

Täna peaksime panustama selleks, et ebavõrdsus – ka regionaalne – väheneks. Sel põhjusel soovisingi tulla Tallinnast välja – Kuressaarde, Narva, Viljandisse. Ja anda nende regioonide arengusse oma panus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles