Selgus, kes saab tänavuse Saaremaa valla 25 000 eurose arstitoetuse

Saarte Hääl
Copy
KÕIK ON VÕIMALIK: Arstina ei ole Mariliis Putnikul oma sõnul üldse hirmu selle ees, et mingid ambitsioonid väikesel saarel elades realiseerimata jäävad.
KÕIK ON VÕIMALIK: Arstina ei ole Mariliis Putnikul oma sõnul üldse hirmu selle ees, et mingid ambitsioonid väikesel saarel elades realiseerimata jäävad. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsus otsustas anda 2022. aasta 25 000 eurose eriarstitoetuse Kuressaare haiglas silmaarstina töötavale Mariliis Putnikule. 

Mariliis Putnik asus Kuressaare Haiglas oftalmoloogina (silmaarstina) tööle 25. jaanuaril 2021. Varem on ta töötanud nii Ida-Tallinna Keskhaigla silmakliinikus kui ka üldarstina Soomes.

Vallavanem Madis Kallase sõnul on tal väga hea meel, et Saaremaa on juurde saanud eriarsti ja vald saab teda toetada.

„Samas arvan, et võiksime sarnase toetusmeetme või stipendiumiga püüda Saaremaale tuua ka teiste valdkondade ja erialade tippspetsialiste,“ ütles Kallas.

Vallavanem lisas, et loodetavasti on vallavolikogu ja volikogu komisjonide liikmed valmis vastavasisulist arutelu pidama.

Eri- ja perearsti toetus on ühekordselt makstav rahaline toetus, mida võib taotleda Saaremaa vallas tegutsemist alustav perearst ja Kuressaare haiglas tööle asuv eriarst ning seda tingimusel, et taotleja ei ole viimase viie aasta jooksul Saaremaa vallas eri- või perearstina töötanud.

Toetuse saaja peab viie aasta jooksul pärast toetuse saamist töötama Saaremaa vallas perearstina või Kuressaare Haigla Sihtasutuses eriarstina.

Saaremaa valla esimene eriarstitoetus määrati 2021. aastal Kuressaare haigla günekoloogile Mall Varvasele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles