Andres Tamm soovib taastada Kuressaare rae

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Andres Tamm: "Kui väidetakse, et linnaelanikke esindab volikogu linnakodaniku komisjon, siis on see puhas pettus."
Andres Tamm: "Kui väidetakse, et linnaelanikke esindab volikogu linnakodaniku komisjon, siis on see puhas pettus." Foto: Tambet Allik / Saarte Hääle arhiiv

Saaremaa vallavolikogu linnakodaniku komisjoni liige Andres Tamm on koostanud eelnõu, mille eesmärk on moodustada osavallakogu ka Kuressaare linnas.

"Kõik teised Saaremaa piirkonnad on saanud endale esinduse, aga Kuressaare linnal, kus elab kolmandik vallarahvast, seda ei ole," selgitas Tamm oma ettepanekut. "Kui väidetakse, et linnaelanikke esindab volikogu linnakodaniku komisjon, siis on see puhas pettus. See on organ, kus ainult jutustatakse. Seal ei süveneta, aga nii ei saa linna asja ajada. Selleks peab olema palgaline inimene või inimesed," rääkis ta.

Tamme nägemuse järgi peaks vald andma osa asjaajamisest, funktsioonidest ja eelarvest linna käsutusse. Sarnaselt näiteks Hiiumaa osavaldadega. Ta kinnitas, et sellise võimaluse näeb ette nii kohaliku omavalitsuse korralduse seadus kui ka Saaremaa valla põhimäärus, kuigi viimast tuleks pisut küll muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles