Vaata, mis olid eelmise aasta enim külastatud tuletornid

Saarte Hääl
Copy
Sõrve tuletorn
Sõrve tuletorn Foto: Anette Sannik / Saarte Hääl

Transpordiameti andmetel külastas 2021. aastal avatud tuletorne 101 888 inimest. Sõrve tuletorni külastatavus oli teisel kohal, enim käidi Kõpu tuletornis Hiiumaal.

Populaarseimaks osutunud Kõpu tuletorni väisas 28 755 inimest, Sõrve tuletorni 23 001 külastajat.

Väga populaarseks osutus ka eelmisel aastal esmakordselt külastajatele avatud Vilsandi tuletorn, mida külastas esimese aastaga 2292 inimest.

Kui 2020. aastal käis avatud tuletorne vaatamas rekordilised 122 953 inimest, siis mullu vähenes külastajate arv 21 065 inimese võrra.

"2020. aastal oli meil tõepoolest rekordaasta ja küllap aitasid sellele kaasa välismaale reisimise piirangud ning väga kõrge siseturism. Eelmisel aastal olid koroonapiirangud lõdvemad, hirmud väiksemad ning inimesed soovisid rohkem ka välismaale reisida. Samas välismaa turiste Eestisse ikka väga ei jõudnud," selgitas Transpordiameti navigatsioonimärgistuse üksuse juhataja Andry Rütkinen. "Aga hea meel on tõdeda, et tuletornid pakuvad jätkuvalt Eesti inimestele suurt huvi."

Seoses rekonstrueerimisega oli eelmisel aastal suletud ka populaarne Ruhnu tuletorn, kuid juba sel aastal ootab täielikult uuenenud tuletorn taas külalisi.

2021. aastal rekonstrueeris Transpordiamet Saaremaal asuva Panga tulepaagi eesmärgiga, et seda oleks tulevikus võimalik avada külastajatele. Panga tulepaak on Eesti ainus sõrestiktorn, millel ülesminek toimub redelite asemel ohutult treppidest ja tulepaak asub kaunite vaadetega asukohas. Loodetavasti on Panga tulepaak alates 2022. aasta suvest külastajatele avatud.

Kõik töötavad Eesti tuletornid, mida on kokku 55, kuuluvad Transpordiametile. Külastajatele on suveperioodil avatud 11 tuletorni: Sõrve, Kõpu, Vormsi (Saxby), Ristna, Tahkuna, Pakri, Ruhnu, Kihnu, Osmussaare ja Naissaare. Alates 18. juunist 2021 on avatud ka Vilsandi tuletorn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles