MUHU UUDISSED Ühelt pidult teesele

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit neh! Mineva laupa olli siis ää selle vuasta masu kõege kangem pidupäe. Koguvas pieti ää Smuuli juubel. Neh sai teesele sial Rannamäel pillilugu lastud ja kõnesid pietud ja isegid kingitusi tuodi.

Ja Toomal sai luulevõistlus äe lõpet. Uijeekist! Olli ikka kenasid salmisid rivise pantud! Moole omale mieldisid mudud kõege änam nie, mis ollid pissikste massakate tehtud. Naad viel oskavad just sedaviisi kirjuta, kut nad näevad või mõtlevad. Suuremad inimesed änamasti sedaviisi ep mõista mitte.

Ja mudud olli nõuksi pissiksi massakaid kõege änam luuletamas kua. Tublid ollid puhas. Nõnna et Juhani suguseid tuleb viel Muhust. Kasuvad piale, mis mühiseb! Ainumas palve, kulla munuksed, katsuge ikka nobesti luuleta, et te äe ep unuta nõukest kunssi mitte.

Ja mudud teene aitüma nendele kua, kis oo juba põrsapõlvest välja kasun ja kis oskavad seda luulekielt ikka viel kasuta ja omasid mõttid teestega jägada!

Neh ja muuseumi kogud said kohe palju värki juure seks suureks juubeliks. Nõnna et nüid oo siis jälle asja muuseumi uudistama minna. Neh ja kooki ja kohvet sai kua. Mis sünnipäe sie ilma oleks!

Nüid oo uus nädal ja uied pidud! Eele olli vabariigi vuastapäe. Mudud Muhus tähistati kua. Ja ikka õigel pääval. Neh ja nõnna kut minevuasta, nõnna sedakorda kua, ikka Liiva suure keskväljaku pial. Et oo ruumi ja oo õhku ja nie vad patsillused ep jõva nii nobesti rinki roinata mitte.

Täna õhta näeb Hellamual kinu jälle. Kellu seitsmest. Ja vilmiks oo “Soo”. Ja raha küsitse ikka jälle neli eurut.

Ja oome oo jälle kuolipäe Külasema külakuolil. Külasema Sepahansu õuemajas ja pihta akatse ikka jälle kellu kahestteistmest. Oo kaks tundi ja virgutusvõimlemist tihasse kua. Neh, terves kehas terve vaim. Ja mudud oo süöma vahetund kua.

Oome õhta kellu seitsmest oo Vanatoal Jaan Alliku mälumäng jälle. Minevas kuus olli puru vägev igatahes. Rahvast olli ühna murdu. Ja Allik ise arvas, et neh, Koguva oo ju tüki lihtsam tulla kua kut Liivale. Vat sõuksed lood ja laulud. Olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles