TULE AITA KA ⟩ Saaremaa Gümnaasiumi kogumispunkti oodatakse hügieenitarbeid ukrainlastele

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Eesti ja Ukraina lipp kätega moodustatud südames.
Eesti ja Ukraina lipp kätega moodustatud südames. Foto: Marko Saarm

Alates pühapäevast hakkab toimetama Saaremaa Gümnaasiumi kogumispunkt Ukraina inimeste toetamiseks koostöös Eesti Punase Risti seltsiga.

Kogumispunkti on oodatud kõik saarlased, kes on valmis aitama, igapäevaselt kell 10.00 kuni 16.00.

Ukrainlaste heaks kogutakse: mähkmed, pesuseebid, kasutamata hügieenitarbed, hambaharjad, hambapastad, šampoon, kasutamata tekid ja padjad ning iga panus on abiks!

Eesti Punane Rist on osa rahvusvahelisest liikumisest, mis tegutseb 192 riigis 14 miljoni vabatahtlikuga. Lisaks kohalikule abistamisele toetatakse kriisi- ja konfliktipiirkondi mujal maailmas. Saaremaal kokku kogutu jõuab abivajajateni Ukraina Punase Risti vahendusel.

Annetusi suuruses 1, 5 või 25 eurot saab teha Selveri, Kaubamaja ja I.L.U. e-poes ning lähipäevil ka kõikides füüsiliste poodide kassades. Lisaks rahalisele annetusele on alates 26. veebruarist võimalik tuua kõikidesse Selveritesse hügieenitarbeid kriisikoldesse saatmiseks.

Oodatud on pesuvahendid, hambapasta- ja harjad, mähkmed, hügieenisidemed. Suuremates Selverites võetakse annetuseks vastu ka uusi või uueväärseid magamiskotte, voodipesu, tekke, patju ja rätikuid. Kogutud tooted ja rahalised annetused edastatakse läbi Eesti Punane Risti Ukrainasse kannatada saanud elanike abistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles