Ken Torn / Kauri Pannas teevad Portugali ERC etapil Rally2 autoga debüüdi

Saarte Hääl
Copy
Torn-Pannas Otepää 2022.
Torn-Pannas Otepää 2022. Foto: Ray Põder

Valitsevad ERC Junior klassi meistrid alustavad hooaega Portugalis Eestlaste esimene start Euroopa meistrivõistlustel Rally2 autoga Hooaja eesmärgiks on osaleda kõigil 2022. aasta ERC etappidel.

Reedel antakse Põhja-Portugalis, Fafes start Euroopa autoralli meistrivõistluste (ERC) hooaja avaetapile. Järjekorras 35. Rally Serras de Fafe - Felgueiras - Cabreira e Boticas võistlusele on end registreerunud 71 võistluspaari, kelle hulgas ka 2021. aasta ERC Junior klassi meistrid Ken Torn / Kauri Pannas.

Kui möödunud aastal võistlesid Saaremaalt pärit noormehed ERC sarjas neljaveolise Ford Fiesta Rally3 autoga, siis selleks aastaks on eestlased võistlustehnika välja vahetanud ja stardivad esmakordselt ERC sarjas neljaveolisel Ford Fiesta Rally2 autoga.

„Ühelt pool on see väga hea ja rõõmsaks tegev võimalus, mis meile on pakutud, kuid teisalt on maailmas toimuv ja sellega kaasnevad eelarve täitmise ülesanded seda emotsiooni alla tõmmanud. Fafes oleme stardis ja kavatseme nautida igat kilomeetrit Rally2 autos ja anda endast seejuures nagu alati parim. Minu viimased sõidetud kilomeetrid pärinevad jaanuaris sõidetud Otepää sprintrallilt, kuid õnneks saame kohapeal enne võistlus teha väikese testi, et veidi kruusal autoga sina peale saada," rääkis Ken Torn.

Torn / Pannase hooaja eesmärgiks on koguda Rally2 autoga võimalikult palju võistluskilomeetreid ja osaleda kõigil tänavustel Euroopa meistrivõistluste etappidel, mida peaks esialgsetel andmetel olema kokku kaheksa.

Eestlaste võistlusauto eest on rallidel hoolitsemas C-Rally Team ehk sama meeskond, kellega juba jaanuaris sõidetud Eesti meistrivõistluste avaetapil SprintRalli Otepää Talv 2022 edukalt koostööd tehti.

Kauri Pannas: „Mul on väga hea meel, et lõpuks oleme oma tehtud töö ja tulemustega jõudmas veelgi ägedamete väljakutseteni. Sellise autoga sõitmine on iga noorema rallimehe unistus. Olen uhke, et Ken ja mina oleme selleni jõudnud. Kuna kruusal kogemus selle autoga puudub, siis hetkel on raske midagi öelda ja oodata. Nagu ikka, oleme spordimehed ja teeme enda asja nii hästi kui võimalik“

Torn / Pannase Ford Fiesta Rally2 võistlusauto kannab Portugali ERC etapil numbrit 40. Kuna sel aastal on Euroopa meistrivõistlustel sama promootor, kes ka WRC sarjas, siis on eesootaval nädalavahetusel WRC All-Live keskkonnas oodata ka ERC Portugali etapi Live ülekandeid, kus loodetavasti õnnestub näha ka Torn / Pannase sõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles