Gümnaasium ja ametikool tähistavad emakeelepäeva kõnedega Ukraina toetuseks

Urmas Kiil
Copy
Ukraina sõjapõgenikud Poola piiril.
Ukraina sõjapõgenikud Poola piiril. Foto: Adam Gray/Swns/Scanpix

Saaremaa gümnaasiumi ja Kuressaare ametikooli koostöös toimub emakeelepäeva pärastlõunal Kuressaare linna keskväljakul võimas kõnekoosolek oma iseseisvust kaitsvate ukrainlaste toetuseks.

Hinnanguliselt peaks üritusel osalema mitusada inimest.

“Emakeelepäev on ellu kutsutud, et väärtustada eesti keelt ja kultuuri ning omariiklust,” ütles ettevõtmise idee üks autoreid, Saaremaa gümnaasiumi direktor Ivo Visak. “Tänavu soovivad aga koolinoored selle päeva pühendada ja siduda Ukrainas toimuvate sündmustega.”

Ivo Visak
Ivo Visak Foto: Erakogu

Rääkides ürituse sisust, ütles koolijuht, et koosolekul esinevad kõnedega nii gümnaasiumi kui ka ametikooli õpilased. “Lisaks on lubanud esineda Kaitseliidu Saaremaa maleva endine pealik Gunnar Havi,” märkis ta. “Sõnavõttude vahepeale on planeeritud muusikalised ja tantsulised esinemised. Seega peaks seal erinevat tegevust olema piisavalt.”

Kellelt pärineb aga mõte säärane üritus korraldada? “Kui aus olla, siis mõte tekkis meil koos ametikooli juhi Neeme Rannaga, pakkusime siis idee õpilastele välja ja nemad haarasid sellest kohe kinni,” lausus Ivo Visak. “Kui õpilaste poolt poleks initsiatiivi tulnud, ei oleks ka meie sellega edasi läinud. Meie nagu viskasime ideepalli õhku, õpilased püüdsid palli kinni ja põrgatasid seda hoolega edasi.”

Kõnekoosolek Ukraina toetuseks algab linna keskväljakul esmaspäeval kell 15 ja kestab umbes tund aega. Ürituse korraldajate hinnangul võib koosolekul osaleda 400 või isegi rohkem inimesi. Kohal on ju Kuressaare kahe suurema haridusasutuse õpilased ja õpetajad, kellega võivad liituda kõik huvilised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles