Saarlanna korraldatud kunstioksjonil koguti Ukraina toetuseks muljetavaldav summa

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Rebeca Rosalie Parbus
Rebeca Rosalie Parbus Foto: Erakogu

Kunstnikud Eesti Kunstiakadeemiast, Eesti Kunstnike Liidust ja Kõrgemast kunstikoolist Pallas korraldasid läinud nädalalõpul oksjoni, mille tulu läheb täies ulatuses Ukraina toetuseks.

Oksjoni korraldamisega on seotud Saaremaalt pärit tulevane stsenograaf, Eesti Kunstiakadeemia tudeng Rebeca Rosalie Parbus. ”Me teame kõik, mis hetkel maailmas toimub ning tuli tegutseda. Võtsime ette ja tegime ära, seda koos suurepäraste abiliste ning tiimiga,” rääkis Parbus Saarte Häälele.

Arvestades asjaolu, et vaid nädalaga sai heategevusprojekt korraldatud, läks kõik üle ootuste - seda positiivses võtmes. ”Eks ikka tegi veidi murelikuks, kas nii lühikese ajaga jõuab see info inimesteni. Aga jõudis!” rõõmustas Parbus.

Peamised pakkumised tehti oksjoni veebiplatvormil. Viimasel päeval enne sulgemist läks asi eriti põnevaks, tunnistas oksjoni korraldaja. Zoomi voorus oli osalemine tagasihoidlikum. Näitus ARS-i Kunstilinnakus andis aga kogu ettevõtmisele palju juurde. ”Oli teoseid, mis oksjonil müüki ei läinud, kuid juba õhtul ja järgmise päeva hommikul saime mitu kõne, et tuntakse huvi ning kas saab veel heategevusse oma panuse anda. Kogusime lõpuks kokku veidi üle 14 000 euro,” tõdes Rebeca Rosalie Parbus.

Raha kandsid ostjad tema sõnul otse heategevusfondi ning teosed väljastati maksekorralduste alusel. Fondid, kuhu raha kanti, olid Mondo, Eesti Pagulasabi, Ukraina Valitsus, Punane Rist, EKA Ukraina Tudengite Fond.

”Oleme südamest tänulikud kõigile toetajatele ja muidugi kunstnikele suure panuse eest! Iga teos kaunistab nüüdseks inimese kodu erilisel põhjusel ja nendel teostel inimeste kodudes on taga veel üks sügavam lugu ja mõte...”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles