OH, EI ⟩ Nädalavahetusel muutub ilm talviseks ja tormiseks

Anette Sannik
, Saarte Hääle veebitoimetaja
Copy
Lumi ja tuisk Saaremaal. Foto on illustreeriv
Lumi ja tuisk Saaremaal. Foto on illustreeriv Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kevad on justkui võimsust võtnud, kuid paraku toob ilmataat meile siiski talvepikendust. Lisaks lume- ja lörtsisajule lubatakse tugevat tuult, mis võib puhanguti olla lausa 30 m/s, hoiatab Riigi ilmateenistus.

Laupäeval liigub üle Lapimaa Venemaa loodeosa kohale väga aktiivne madalrõhkkond ja laieneb üle Läänemere ümbruse, mis toob meile algul vihma, hiljem lörtsi ja lund.

Tuul tõuseb väga tugevaks - esmalt tugevneb edelatuul, hommikul pöördub läände ja loodesse ning paisub päeval tormiseks - sisemaal tõusevad puhangud üle 20, rannikul üle 25, saartel vastu Läänemerd kuni 30 m/s. Õhutemperatuur on 0..+5°C, vastu õhtut Virumaalt alates langeb alla 0°C, märjad teepinnad külmuvad ja muutuvad libedaks.

Pühapäeva öösel eemaldub madalrõhkkond Komimaale ja selle järel on lumehooge põhiliselt veel Virumaal ja Peipsi ääres. Jõuline loodetuul hommikuks nõrgeneb. Päeval liigub üle väike kõrgrõhuhari ja selle järel läheneb merelt uue madalrõhkkonna serv. Ennelõuna on päikeseline, pärastlõunal kandub merelt pilvelaamu ning õhtul hakkab saartel lund sadama. Tuul pöördub lõunakaarde ja õhtul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -1..-7°C, päeval -3..+2°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles