Töötukassa julgustab sõjapõgenikke abi küsima

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Ukraina sõjapõgenikud. Illustreeriv foto.
Ukraina sõjapõgenikud. Illustreeriv foto. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Töötukassa Saaremaa osakonnas on end arvele võtnud juba tosin Ukraina sõjapõgenikku, konsultatsiooniaeg on aga broneeritud ligi poolsajale inimesele.

“Ukrainlasi, kel kõik vajalikud dokumendid koos, on meil töötuna arvel 12 ning aeg on broneeritud neljakümne seitsmele,” ütles töötukassa Saaremaa osakonna juhataja Ave Reimaa-Lepik.

Ave Reimaa-Lepik
Ave Reimaa-Lepik Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Esmaspäeval oli töötukassa kodulehel spetsiaalses ukrainlastele mõeldud rubriigis “Leia töökoht Eestis” Saare maakonnas 26 tööpakkumist väga erinevates valdkondades tegutsevatelt ettevõtetelt.

Näiteks pakub Georg Otsa spaa tööd restorani- ja hommikusöögikokale, massöörile, toateenijale ja puhastusteenindajale, elektroonikaettevõte OÜ Incap Electronics Estonia tootekoostajale, pindmontaažiliinide ja -seadmete operaatorile ja tootmisinsenerile, OÜ STÜ Tootmine aga kondiitrile. OÜ Kalla Mööbel otsib mööblipaigaldajat, OÜ Alunaut paadiehitajat ning OÜ Perearst Kaalep Koppel abiarsti.

“Kuna otsime töökäsi, on meil hea meel pakkuda võimalust inimestele, kes on praegu Ukrainast siia tulnud,” ütles Incap Electronics Estonia personalijuht Helena Lee.

Tema sõnul saab Incap Estonia töökuulutustega tutvuda töötukassa loodud platvormil onlineexpo.com.

“Meie ettevõttel on aastaks ülekoormus ning kui leidub inimene, kel on oskused, aga pole teenimisvõimalust, siis on ta meile oodatud,” kinnitas OÜ Alunaut juht Mark Muru.

Kuna Muru sisestas kuulutuse alles nädalavahetusel, polnud võimalikud tööotsijad esmaspäevaks temaga veel ühendust võtnud.

Reimaa-Lepiku sõnul on tööpakkumiste keskkonna suur pluss automaatne tõlge vene ja inglise keelde.

“Õnneks leidub meil Saaremaal ka selliseid töökohti, kus keeleoskus pole kõige olulisem ning kus meeskondadel on tahe võõrast keelekeskkonnast tulnud inimesi aidata,” tõdes Reimaa-Lepik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles