KÜLAVAHELOOD Uduvere elanikud valisid külavanema ja kavandasid ettevõtmisi

Saarte Hääl
Copy
KÜLAVANEM: Nüüdsest on Priit Pihel nii Kaarma kui Uduvere külavanem.
KÜLAVANEM: Nüüdsest on Priit Pihel nii Kaarma kui Uduvere külavanem. Foto: Aare Laine/Saarte Hääl

"Tere! Uduvere vanamees siin!" Ilmselt paljud raadiokuulajad mäletavad omaaegse populaarse näitleja ja näitejuhi Sulev Nõmmiku just niisugust sissejuhatust oma esinemistele. Uduvere vanamehe, Kärna Ärni, roll oli Sulev Nõmmiku üheks leivanumbriks. Kas tõstis see ka Uduvere küla rohkem esile?

Seda küsis saatejuht ka Uduvere külaelanikelt, kes tulid 9. aprillil külavanemat valima. Saates meenutame ka Kärna Ärnit. Saatejuht valis arhiivimaterjalidest välja loo, kus Ärni räägib nii endast kui külaelust. Mõistagi pole Uduvere külas iialgi selliseid asju juhtunud, nagu naljamees pajatab ja Ärni pole ka Uduveres kunagi elanud.

Muide, kui saatejuht oli just Uduvere poole teele minemas, helistas talle lõõtspillimängija Tõnu Eermann, Saanud teada, et raadiomees sõidab Uduvere elanikega kohtuma, pakkus ta välja idee - Uduvere küla võiks hakata korraldama huumorifestivale. Saate toimetaja andis Eermanni mõtte külaelanikele edasi. Mida uduverelased arvavad, seda saab saates kuulda.

Juba enne koosoleku ametlikku algust võtsid külainimesed lahendamist vajavad probleemid üles. Eiklast pärit Signe on mitu aastat ka mandril elanud. Sealt tagasi tulnuna kolis ta Uduverele. Küla pole talle võõras, sest lapsena veetis ta kaua aega Uduvere külas vanaema ja vanaisa juures. Signe ütleb, et igas külas on oma rõõmud ja mured. Aruteludel võetaksegi vastu otsused, kuidas edasi minna.

Külavanemaks valitud Priit Pihel, kes on muide ka Kaarma küla vanem, ütleb, et külavanamast sõltub väga palju. Priidu sõnul külaelanike tahtest alati ei piisa, keegi peab ka valda torkima. Piirkond on huvitav sellegi poolest, et ühel pool teed on Kaarma küla ja teisel pool teed Uduvere küla.

Üheks probleemiks, mida koosolekul arutati on külatee valgustamine, samuti pakendikonteinerite paigaldamine, Talgute korraldamist arutati ka ja mida veel, sellest saates. Küla taotleb ka külaraha. Seda selleks, et korrastada küla mänguväljak.

Saatejuht käis ka Uduvere petankihallis, kus peeti Saare maakonna meistrivõistlusi triode arvestuses. Kuidas kunagisest mineraalväetise hoidlast petankimängijate hall sai, sellest annavad mängijad teada. Saaremaa meistriks tuli kolmik koosseisus Marek Kolk, Kati Sokko ja Gunnar Usin.

Aare Laine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles