JUHTKIRI ⟩ Remontida või ehitada uus?

Saarte Hääl
Copy
VÄLJAVAHETAMIST vajaks Kalmer Poopuu sõnul vee- ja kanalisatsioonitorustik, hoone elektrisüsteem on vananenud ja hädasti oleks vaja kaasaegset ventilatsioonisüsteemi.
VÄLJAVAHETAMIST vajaks Kalmer Poopuu sõnul vee- ja kanalisatsioonitorustik, hoone elektrisüsteem on vananenud ja hädasti oleks vaja kaasaegset ventilatsioonisüsteemi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Paljud imestavad siiani, miks oli tarvis täiesti korralik Kuressaare Hariduse kooli – endise Saaremaa ühisgümnaasiumi – hoone ümber ehitada. Eriti kui arvestada, et Saaremaa vallas jagub selliseid koolimaju, mis lausa kisendavad remondi järele. Võtkem või ruumikitsikuses Kuressaare Vanalinna kool, kus ventilatsiooni pole ollagi. Kui arvestada kohtuvaidlusi, tööde venimist ja esialgsest kõvasti kallimat maksumust, paneb see vägisi küsima: kas Hariduse kooli remont oli ikka õige otsus?

Nüüd on arutusel Salme koolimaja tulevik. Direktor Kalmer Poopuu andmeil plaanib vallavalitsus praeguse koolihoone lammutamist ja selle asemele uue ehitamist. Ehkki koolijuhi hinnangul pole 1988. aastal valminud majal ehituslikus mõttes suurt viga midagi, puudub sel kaasaja nõuetele vastav ventilatsioonisüsteem. Ventilatsiooni paigaldamine oleks eelmise aasta lõpu hindadega maksma läinud 780 000 eurot, uue hoone ehitus neelab aga miljoneid. Ehitushinnad kallinevad samas kuudega ja hinnarallil lõppu ei paista. Kui tõenäoline on, et uue koolimaja ehitamisel kordub sama stsenaarium, mis Hariduse kooli remondilool?

Vahest tasuks ebaõnnestumistest siiski õppust võtta?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles