Uue kuue saanud Maris anti taas noorpurjetajate kätte

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
NOORTELE: Kunagine Marise kapten Mihkel Šesterikov (vasakul) seisis ühena hea selle eest, et jahtlaev taas noortele sõitmiseks saaks. Uude meeskonda kuuluvad ka kapten Georg Paomees ning Meribel Vahstein ja Uku Mägi.
NOORTELE: Kunagine Marise kapten Mihkel Šesterikov (vasakul) seisis ühena hea selle eest, et jahtlaev taas noortele sõitmiseks saaks. Uude meeskonda kuuluvad ka kapten Georg Paomees ning Meribel Vahstein ja Uku Mägi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa merispordi selts (SMS) lasi üle aastate vette jahtlaev Marise, mille meeskonna moodustavad klubi noorsportlased eesotsas 16-aastase kapteni Georg Paomehega.

“Laevad tunnevad ennast kõige paremini vees,” ütles SMS-i kommodoor Priit Kuusk. Purjetamishooaja avaüritusel pühapäeval vette lastud ligi 40-aastane Poolas ehitatud laev sai tema sõnul korraliku remondi ning on valmis järjekordse noorpurjetajate põlvkonna käe all regattidel osalema. Noorkapten Paomees on tema sõnul klubi silmis suuteline kiiljahiga purjetamise vastutust kandma.

Hariduse kooli 9. klassi õpilane Georg Paomees, kes on rohkem tuntud kui jääpurjetaja, tunnistas, et avamerejahiga sõitmise kogemust meeskonnal napib. Esimene ülesanne ongi Marise ja sellega purjetamisega rohkem tutvust teha. Võistlema kohe ei minda. “Kui saame ennast kenasti käima, siis äkki võtame ka mõnest võistlusest osa,” arvas noorkapten. Lisaks temale sõidavad meeskonnas veel Meribel Vahstein, Kaur Vesberg, Jason Mäeots, Uku Mägi ja Henri Lember.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles