MÄLESTAME ⟩ Lahkus Saaremaa vanim ajakirjanik Ants Tasa

Copy
Ants Tasa 5. mai 1930 – 7. mai 2022
Ants Tasa 5. mai 1930 – 7. mai 2022 Foto: Erakogu

Kevadet, mil loodus avab oma rikkused, peetakse lootuse ajaks. 7. mai tõi aga kurva uudise – meie seast lahkus igaveseks Saaremaa vanim ajakirjanik, 1930. aasta maikuus sündinud Ants Tasa. Tema sisukad elupäevad said loetud.

Kohtusime Antsuga noorte ajakirjanikena 1950. aastate alguses. Tema töötas Noorte Hääle korrespondendina Saaremaal, mina nuusutasin trükimusta äsja Kommunismiehitaja nimeks saanud ajalehe toimetuses. Meil oli rõõm kohtuda seitsme aastakümne jooksul.

Ajalehes Meie Maa töötas Ants alates 1989. aastast, 11 aastat peatoimetajana ning pärast selle ameti mahapanemist toimetajana.

Ants Tasa oli juurdlev ja tõetruudust tähtsaks pidav lehemees, natuurilt kohusetundlik ja heatahtliku suhtumisega. Ta oli hoolitsev abikaasa ja diskreetne isa oma raamatuhuvilistele poegadele.

Ants Tasa oli hüvameelne ka seltsielus. Ta oli järjekindel kuulaja eakate huvihariduse vallas ja aktiivne osaleja Saaremaa merekultuuri seltsi üritustel. Vana elukultuuri peeti tema peres au sees kui saarlaslikku pärisvara.

Minu abikaasa, kes koolipõlves elas Tasade naabruses, meenutas, kuidas seal peres kutsuti raskel sõjajärgsel ajal kasvanud noori tihti lõunalauda.

Leinaaega täidab mälestus headusest ja sõprusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles