Eesti õed tunnistasid aasta hooldustöötajaks Lea Malga Kuressaare haiglast

Saarte Hääl
Copy
Aasta hooldustöötaja Lea Malk Kuressaare haiglast.
Aasta hooldustöötaja Lea Malk Kuressaare haiglast. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Aasta hooldustöötajaks tunnistatud Lea Malk töötab Kuressaare haigla operatsiooniblokis hooldustöötajana. Saarlaste osavõtul sündinud kodanikualgatuslik heategevusprojekt Pai pälvis õdede liidult Aasta teo tiitli.

Õde Liit teatas, et Lea Malk on omandanud hooldaja kutse Kuressaare Ametikoolis ning on töötanud ka hooldekodus ja haigla intensiivravi osakonnas.

"Lea on õpihimuline ja pidevalt ennast arendav hooldustöötaja, kes on hinnatud partneriks mitmesuguste operatsioonide tegemisel," teatab õdede liit.

Kolleegid hindavad tema töökust, empaatilisust ja uuendusmeelsust ning võimet erinevaid situatsioone loominguliselt lahendada. Samuti on ta hea juhendaja noorematele kolleegidele, kelle osas on ta abivalmis, hea kuulaja ja nõuandja.

"PAI oli kodanikualgatusena sündinud heategevusprojekt – reaalne, silmale nähtav ja käega katsutav tänuavaldus õdedele ja hooldustöötajatele, kes hoolitsevad igapäevaselt inimeste tervise eest ja võitlesid COVID-19 pandeemias ennastohverdavalt," teatas Eesti Õdede Liit.

Kampaania tulemusena kingiti ligi 15 000 õele ja hooldustöötajale PAI kinkekaardid väärtusega 50 eurot.

PAI kampaania
PAI kampaania Foto: Erakogu

Kampaania raames andis oma panuse 5040 eraisikut ja 189 ettevõtet kogusummas 681 311 eurot. Kampaania leidis ühiskonnas positiivse vastuvõtu ja aitas õdesid ja hooldustöötajaid esile tõsta ja väärtustada.

PAI kampaania eestvedajad olid Katri Link, Siiri Rannama, Krista Must, Eva Võssotskaja ja Meelis Kubits.

Aasta õde on Laura Oisalu, kes töötab Pärnu Haigla psühhiaatriakliinikus ning Sensus Psühhiaatria ja Psühhoteraapia keskuses vaimse tervise õena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles