LUGEJA KIRI Mille poolest on linnaelanikud maainimestest halvemad? (1)

Saarte Hääl
Copy
Jäätmed.
Jäätmed. Foto: Tairo Lutter

Taavi Rand: Miskipärast teeb vallavalitsus vahet linnainimeste ja maapiirkonna inimeste vahel. Linnas elavad inimesed ei saa käesoleval aastal suurjäätmeid tasuta ära anda, aga maapiirkondades saab.

Tekib küsimus, kas mina kui linnaelanik pean hakkama skeemitama ja minema juba eelmise aasta lõpust äraviimist ootavate asjadega maale sõbra juurde?

Teine asi, mis mind häirib, on see, et Saaremaa vallavalitsusest ei tule mu küsimustele vastuseid. Kaks korda küsisin ametnikult, millest erisuse tegemine maa- ja linnainimeste vahel, aga vastust ei tule ega tule. Kas ametnikud on vallarahva jaoks või vastupidi?

Bert Holm
Bert Holm Foto: Saaremaa vald

Saaremaa vallavalitsuse keskkonnaosakonna juhataja Bert Holm:

Miks praegu toimub kogumisring maapiirkondades – selle kogumisringi eesmärk on saada suurjäätmed kätte jäätmekäitluskohtadest kaugemal asuvatest asustatud kohtadest ehk maapiirkondadest. On ju nende puhul kindlasti suurem (vähemasti matemaatiline) tõenäosus kui näiteks Kuressaare või Kudjape või Pihtla või Nasva puhul, et madrats, kapp või diivan oma eksistentsi lõkkes lõpetavad.

Kuna eelarvelised vahendid ei ole kahjuks piiramatud ja tänavu on vallal mitmeid teisi rahaliselt mahukaid jäätmekäitlusprojekte (paberi- ja pakendikonteinerite jagamine korteriühistutele; pakendikottide ja biojäätmete kompostimise n-ö stardipakettide jagamine üksikmajapidamistele jne) ning suurjäätmete kogumise mahtu on raske ette ennustada, siis paralleelselt praegu tõesti jäätmejaamas või kusagil mujal Kuressaares ja Ida-Saaremaal kohapealset tasuta vastuvõttu ei toimu. Kui aasta teises pooles selgub, et on vabu vahendeid, saab kohapealse vastuvõtu teha ka Kuressaares ja Ida-Saaremaal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles