LUGEJA KÜSIB ⟩ Milleks on bussiga sõitjail vaja ühiskaarti? (1)

Saarte Hääl
Copy
Buss.
Buss. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

“Milleks on linnaliinibussi sõitjail vaja ühiskaarti? Eeldan, et seda on tarvis sõitjate arvu üle arvepidamiseks, aga paljud bussisõitjad ei teagi, et kaarti tarvis on, rääkimata sellest, et oma sõit tuleb valideerida. Kust Kuressaares ühiskaarte osta saab?"

Vastab Saaremaa vallavalitsuse kommunikatsiooni peaspetsialist Risto Kaljuste:

Risto Kaljuste
Risto Kaljuste Foto: Erakogu

Bussisõit Saare maakonna liinidel ning Kuressaare linna ja selle lähiümbruse liinidel on kõikidele sõitjatele tasuta, hoolimata vanusest või registreeritud elukohast. Siiski tuleb bussi sisenedes oma sõit kaardiga bussijuhi juures või validaatoris registreerida. Vajadusel saab bussijuht erandkorras väljastada ka n-ö nullpileti paberil.

Info sisenemise ja lõpp-peatuse osas aitab korraldajal kujundada paremat ja tõhusamat liinivõrku. See teave, et sõitjatel peab olema ühiskaart, on bussijuhtidel olemas. Samuti on info valideerimise kohta validaatori enda küljes. Linnaliinibussides asuvad validaatorid mõlema ukse juures (maakonnaliinides aga toimub sisenemine ainult esiuksest ja valideerida saab oma sõitu ainult bussijuhi kõrval esipaneelil asuvas seadmes).

Ühiskaarte hinnaga 2 eurot on võimalik osta näiteks Kuressaare postkontorist (Tallinna 19a), Kuressaare kesklinna R-kioskist (Tallinna 8) ning bussijuhi käest.

Oleme ühiskaardi vajalikkuse teemat mitmeid kordi kajastanud ka Saaremaa valla sotsiaalmeediakanalites, samuti vallalehe Saaremaa Teataja mitmes numbris läbi aastate – viimati mullu 2. septembril

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles