JUHTKIRI ⟩ Elluastujate aeg

Saarte Hääl
Copy
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Jaanieelne aeg on eriline – ka selle poolest, et koolid saadavad teele oma järjekordse lennu vilistlasi. Rõõmus aeg, sest aastatepikkune töö sai viimaks tasutud lõputunnistusega, osal kiituse või medaliga. Pisut kurb aeg, sest omaseks saanud koolist ja kaaslastest tuleb lahkuda. Elevust täis aeg, sest üks etapp on lõppenud ja uus ees ootamas.

Tänavu suve hakul saab Saare maakond juurde ligi 700 värsket vilistlast – põhikoolide, gümnaasiumide, ametikooli ja kolledži õppurid.

Kuhu edasi? Suur osa põhikooli lõpetanuist soovib kindlasti edasi õppida gümnaasiumis. Paraku on valikuvõimalusi varasemast mõnevõrra vähem. Said ju kahest senisest gümnaasiumist Kuressaares mullu sügisel põhikoolid, samas alustas tööd riigigümnaasium. Ehk leiab igaüks siiski oma. Ja kes gümnaasiumisse minna ei plaani, selle jaoks võib Kuressaare ametikool just õige koht olla.

Tõsiasi on see, et suur osa gümnaasiumi lõpetanud noortest lahkub kodusaarelt, vähemalt mõneks ajaks – mandrile kõrgkooli. Samas olgem õnnelikud, et kõrgharidust on võimalik omandada ka kodusaarelt lahkumata. Neid, kes seda hinnata oskavad, jagub küllaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles