JUHTKIRI ⟩ Tõuksid – lihtne liigelda, ent kas ka turvaline? (1)

Saarte Hääl
Copy
Elektritõukeratas. Foto on illustratiivne.
Elektritõukeratas. Foto on illustratiivne. Foto: Konstantin Sednev

Elektritõukerattad on Saaremaa liikluses ringi vuranud paar aastat. Populaarseim on Bolti tõukside renditeenus. Paraku on juba tavaline vaatepilt, et Bolti rohelist värvi liikumisvahendite peal seisab rohkem kui üks sõitja. See pole aga ainus probleem, mille pärast politsei ja rendifirma muretsema peavad. Enamasti sõidavad Bolti tõuksiga liiklejad ringi kaitsekiivrita. See aga tähendab, et kukkumise tagajärjed võivad olla valusad, koguni traagilised.

Bolti tõuksid on hõlpsasti kättesaadavad kõigile nutitelefoni ja pangakaardi omanikele. Vaja läheb veel vaid Bolti kontot. Kuigi reeglites on vanusepiiriks märgitud 16+, luiskavad nooremad sõita soovijad rakenduses tihtipeale end vanemaks. Nii kasutavad sõiduvahendit need, kellele see pole tegelikult ette nähtud. Paraku ei ole probleemile siiani suudetud lahendust leida.

Tõuksidega kaasnevatele ohtudele on hakatud mõtlema veidi liiga hilja. Miks ei tehtud seda juba varem – enne, kui need tänavapilti toodi? Tõuksid teevad liiklemise küll lihtsaks, kuid kas ka turvaliseks?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles