JAANO VINK ⟩ Kuidas olla eluga rahul, selles on küsimus

Jaano Vink
Copy
Jaano Vink.
Jaano Vink. Foto: Saarte Hääl

“Püüdes püstitada arengustrateegia peamist eesmärki aastaks 2035, millele allutada kõik ülejäänud sammud ja tegevused, tasub valida selleks elanike rahulolu kasv,” kirjutab Muhu valla arengukomisjoni liige Jaano Vink.

Võttes ette puhta lehe ja mõeldes, mida siis kirjutada Saare maakonna arengustrateegiast 2035, katkeb mõttelõng ootamatult päris pikaks ajaks. Peast käivad läbi mitmed vastuolulised ja palju emotsioone kütvad teemad – põlissaarlased või uusasukad, püsiühendus või praamiliiklus, töökohad saarel või kaugel maal, kust leida elukohta jne.

Suurem osa arvajatest ja seisukohavõtjatest asetavad end teadlikult või alateadlikult ühele või teisele poole mõttelist joont ning lükivad ritta argumente meelepärase vaatenurga toetuseks. Kogu arutelus on valdavaks kõneviisiks tingiv: võiks, oleks, peaks... See aga muudab ka strateegiaprotsessi, koostamisest kuni tegevuste elluviimiseni, üsna ümmarguseks, pehmeks ja loosunglikuks, millest ei usu kasu tõusvat enamik, kellesse see tegelikult puutub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles