LUUBI ALL ⟩ Puu, pellet või pump? Milline on parim küttelahendus

Tõnis Grepp
, Saarte Hääle suvereporter
Copy
VOLDEMAR ARVA: "Mina mõtlen, et kui on omast käest puumaterjali võtta, miks siis mitte halupuukatelt osta. Kuid siis võib juhtuda, et järsku on elekter ikkagi odavam. Tänapäeval on ikka nii keeruline öelda."
VOLDEMAR ARVA: "Mina mõtlen, et kui on omast käest puumaterjali võtta, miks siis mitte halupuukatelt osta. Kuid siis võib juhtuda, et järsku on elekter ikkagi odavam. Tänapäeval on ikka nii keeruline öelda." Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaares tegutseva Tehnika Äri müügimehe Voldemar Arva sõnul tahavad paljud inimesed praegusel ajal just puuküttekatelt.

"Praegu on kõik peapeale pööratud," räägib Arva. "Paar aastat tagasi oli õhk-vesipump ja maaküttepump. Nüüd on elekter kole kallis. Kui sa eelmisel aastal panid pelletikatla ja viskasid akupaagi välja, siis nüüd on pelletid samuti kaks korda kallimad."

Voldemar Arva sõnul näitab järgmine kütteperiood ära, kas halukatlad tulevad tagasi või ei tule, kuid ta ise arvab küll, et pigem tulevad: "Juba inimesed küsivad uut süsteemi, aga need, kellel on maaküte hästi välja timmitud, ei hakka enam midagi vahetama.''

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles