Kübassaare retkel lahendas ülesandeid kümme võistkonda

Saarte Hääl
Copy
Kübassaare retke võitjad
Kübassaare retke võitjad Foto: Kadri Paomees / Saaremaa Naiskodukaitse

Juulikuu viimasel laupäeval sai taas teoks Kaitseliit Saaremaa maleva Pöide malevkonna poolt korraldatud sõjalis-sportlik võistlus Kübassaare retk. Sedakorda juba 22. korda ning hoopis Tagavere kandis, kuigi nimi viitab Kübassaarele.

Militaar-sportlik rännak, mis nõuab osalejailt kaardi lugemise oskust, taiplikkust ülesannete lahendamisel, oskuseid nende sooritamisel ja loomulikult ühtset võistkonnavaimu sai alguse Kübassaarest aastal 2001, mil kaks tulihingelist noort meest enese proovile panemiseks kontrollpunktidega raja läbisid täisvarustuses. Järgnevatel aastatel kogus rännak populaarsust, on olnud kergemaid ja raskemaid retki kilomeetritega kahekümnest ligi neljakümneni. Paar aastat ka rahvamatkana ning erinevate keeruliste tingimuste tõttu toimunud korra ka vaid kolme mehe osavõtul. Nii on Kübassaare retk algataja ja eestvedaja Pöide malevkonna pealik Sven Ernesaksa entusiastlikul toimetamisel jõudmas peagi väikese juubelini.

Tänavugi kujunes trassi pikkuseks üle 20 km kokku 7 kontrollpunktiga. Starti registreeris 10 neljaliikmelist võistkonda üle Saaremaa maleva ehk esindatud oli nii Pöide-, Kuressaare-, Meremalevkonna, Naiskodukaitse, Kodutütarde ja Noorte Kotkaste võistkonnad. Sidepunkti ülesande lahendas kõige paremini Kuressaare-Valjala võistkond. Täpsust nõudvas kontrollpunktis edestas teisi tiime taas Kuressaare-Valjala, kuid jõu ja osavuse ülesande sooritasid kiireimini Tornimäe noorkotkad ja kodutütred. Meditsiinipunktis andsid „kannatanuile“ parimat abi kaitseliitlaste ja naiskodukaitse segavõistkond „Ohh ja Ahh“, nõndasamuti olid nad parimad laskmises. Staabi tiim edestas kõiki paadiga sõudmisel, kuid kiireima etapiaja sai Pöide malevkonna võistkond. Nemad said rännaku kilomeetrid läbitud kõige kiiremini.

Kõigil huvilistel oli võimalik näha võistlejate ühe kontrollpunkti läbimist, mis oli vaadeldav ning nauditav Tagavere koolimaja juures. Siin said tiimid jõuharjutusena vedada autot, aidata jalgpall väravasse ning võrkpall üle võrgu ruudu sisse. Tegevust saatis meeleolukas taustamuusika ning parema ülevaate saamiseks päevajuhi selgitused pealtvaatajatele.

Õhtusel rivistusel olid päevaga rahul nii võistlejad kui ka korraldajad. Pärast KL Saaremaa maleva pealiku Arto Reinmaa sõnavõttu ja tänusõnu autasustasid parimaid Kübassaare retke peakohtunik Jüri Linde ning peakorraldaja Sven Ernesaks Pöide malevkonnast.

Kõikide ülesannete ning raja läbimiskiiruse punkte kokku lüües selgunud esikolmik rõõmustas tehtu üle väga. Esikohale tuli võistkond Kuressaare-Valjala koosseisus Maarja-Liis Milter, Janar Lipp, Rainer Laipaik ja Tõnis Seppel.

Loomulikult ootas finišis kõiki soe supp, külm arbuus ning maitsev kringel, mille tagasid tublid naiskodukaitsjad Orissaare jaoskonnast.

Päeva kokkuvõttes jäi peakohtunik Jüri Linde võistlusega rahule. Ilm soosis, kõik kulges plaanipäraselt, kannatanuid ei olnud, välja arvatud mõned hõõrumised ja villid, mis käib asja juurde. Nõndasamuti oli rahulolev Pöide malevkonna pealik ning võistluse peakorraldaja Sven Ernesaks.

Raili Nõgu
Saaremaa Naiskodukaitse
Orissaare jaoskond

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles