Savi kui ravi – ukrainlanna vormib tunded skulptuurideks

Silja Joon
Copy
IMPROVISEERIJA: Aleksandra sõrmede vahel võib savist vormuda nii lõbus muinasjututegelane kui ka agressiooni ja surmameelolusid peegeldav tank, relvad, 
leinavad inimkujud või lõrisev põrgukoer.
IMPROVISEERIJA: Aleksandra sõrmede vahel võib savist vormuda nii lõbus muinasjututegelane kui ka agressiooni ja surmameelolusid peegeldav tank, relvad, leinavad inimkujud või lõrisev põrgukoer. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Septembris asub Kuressaare ametikoolis keraamikaerialal õppima Ukrainast sõja jalust põgenenud 29-aastane kunstnik-graafik Aleksandra Kažakova, kes on juba kevadest saati ametikooli saviklassis skulptuure voolinud.

Aleksandra jõudis Kuressaarde koos ema ja 3,5-aastase tütre Adaga ühe tuttava-tuttava eestlasest muusiku kutsel, kelle perega kohapeal kiiresti ka sõbruneti.

Oma Kiievi kodust sõideti ära teadmisega, et minnakse kõige rohkem paariks nädalaks. Tookord polnud kellelgi aimu, milliseks kujuneb sõja käik ja milliseid linnu asutakse ründama. Ühel hommikul ärgati üles plahvatuste peale – ei saanudki aru, kus need täpselt käisid. “Mul on väike laps ja mul pole ka relva, millega ennast kaitsta. Oli selge, et mul tuleb põgeneda,” räägib Aleksandra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles