LUGEJA KIRI Tervisepäeva nautis ligi 150 eakat

Copy
Mõõdukas tervisesport sobib igale eale.
Mõõdukas tervisesport sobib igale eale. Foto: Elmo Riig

24. augustil peeti Sakla seltsimaja õuel Saare maakonna eakate tervisepäeva, millest sai osa ligi 150 väärikas vanuses inimest igast Saaremaa nurgast.

Tervisele ja liikumisele pühendatud päeval osalenute keskmine vanus oli 74. Kõige eakamad olid 87-aastased Heldur Maripuu Valjala piirkonnast ja Eugenia Suurtee Orissaare piirkonnast.

Päeva avas Saare maakonna pensionäride ühenduse esimees Aili Juhkam. Tervitussõnu ütlesid Saaremaa vallavolikogu liige ja kauaaegne kohaliku omavalitsuse esindaja Liilia Eensaar, Valjala teenuskeskuse juht Tiit Aavik ja vallavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Piret Tenno. Programm algas virgutusvõimlemisega, mille viis läbi spordijuht Pirgit Nuut. Eakate tervisest, toitumisest ja liikumisest olid meile rääkima tulnud Kuressaare perearstikeskuse kaks noort spetsialisti – arst Annabel Sagen ja pereõde Marie Adel.

Avatud olid mitmed sportlikud töötoad. Korvpalli vabavisetes tegid supertulemuse, 10 tabatud viset 10-st, Hannes Mäe Kihelkonna piirkonnast ja Anneli Murekas Laimjala piirkonnast. Nooleviske parimad olid Maret Kallas Valjala piirkonnast 33 punktiga ja Jaan Mägi Salme piirkonnast 32 punktiga.

Ketasgolfi parima tulemuse 10/8 said Õie Väli Kuressaare piirkonnast ning Mati Sild ja Raimo Kald Valjala piirkonnast 10/6. Mölkky kuningaks krooniti Jaanus Valk Pöide piirkonnast.

Veel sai osaleda Pulksoni ringtreeningus, jõu- ja ilunumbritega. Sportlikku ajaviidet jagus kõigile, kes aga soovis. Ei ole need eakad viletsad miskit – isegi kõige vanemad panid end proovile.

Sporditud, oli aeg keha kinnitada. Supimeistrid olid valmis keetnud iganes hea ja rammusa supi ning magusaampsuks pakuti kringlit ja kohvi. Nüüd sai lõõgastuda ja nautida kohalike taidlejate esinemist.

Kandlekeeli kõlistasid ja lauluviisi veeretasid meie Nobenäpud Õie Pärteli juhendamisel. Tantsu keerutas aga Sakla tantsurühm Viktooria, keda juhendab Ulvi Põldemaa. Kuulamis- ja tantsulusti pakkus karmoškamees Raimo Kald, kelle pilli saatel läks nii mõnigi paar murule jalga keerutama.

Pensionäride ühenduse esimees Aili Juhkam tänas kõiki osalejaid, esinejaid ning korraldajaid toreda ja aktiivse päeva eest. Teiste hulgas pälvisid tänusõnad Agnessa Sepp Sakla külaarengu seltsist, haldustöötaja Marko Kasu ja helitehnik Ricardo Vallik.

Tänu ilmataadi vastutulelikkusele sai tervisepäeva plaan sajaprotsendiliselt täidetud. Toredat päeva nautisid kõik kohaletulnud. Kohtume jälle!

Piirkonna volinikud Malle Kreis ja Malle Raamat, spordijuht Pirgit Nuut

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles