JUHTKIRI Külalislahked saarlased

Saarte Hääl
Copy
Tankitõrjeõppus Tõllu Rusikas.
Tankitõrjeõppus Tõllu Rusikas. Foto: Kadri Paomees / Kaitseliidu Saaremaa malev

Rohkem kui tuhat inimest Kaitseliidu õuel sõjamasinaid vaatamas ei ole vaid tehnikahuvi. See on märk usaldusest ja soovist näha, kes on need, kellest sõltub meie turvalisus.

Saaremaa on olnud liitlaste õppuste jaoks pigem nurgatagune koht. Loomulik ka, sest logistiliselt pole siia tulek alati lihtne. Viimastel kuudel on aga liitlaste siinolek saanud juba päris sagedaseks. Esmalt Siil, nüüd Tõllu Rusikas.

Tuleb kiita kohalikke kaitseliitlasi, kes annavad endast kõik, et liitlastel jääksid siinsetest õppustest head muljed. Tuleb kiita ka kohalikke elanikke, kes saavad aru, kui olulised on meie turvalisuse huvides needsamad harjutused ja õppused.

Ajalehetoimetusse jõudnud või sotsiaalmeedia gruppides jagatud murehõiked on heaks indikaatoriks, kui kellegi tegevus inimesi segab. Samamoodi on nende puudumine hea näitaja, kui ollakse toimunuga rahul. Liitlaste siinviibimise puhul on valdav murekõnede puudumine.

Kuuldavasti saame liitlasi Saaremaal näha pea iga kuu. Ja selles polegi "süüdi" keegi muu kui saarlased ise. Oma oskuste ja külalislahkusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles