Muhulane Ülle Jaakma valiti maaülikooli rektoriks

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Viira külast pärit sigimisbioloogia professor Ülle Jaakma
Viira külast pärit sigimisbioloogia professor Ülle Jaakma Foto: Erakogu

Viira külast pärit sigimisbioloogia professor Ülle Jaakma valiti reedel Eesti maaülikooli rektoriks kolme kandidaadi hulgast. Jaakma sai ülikooli valimiskogult lõppvoorus 72 häält ja Paavo Kaimre 45 häält. Esimeses voorus kogus Jaakma 57, Kaimre 38 ja Reintam 22 häält.

Viieks aastaks rektoriks valitud Jaakma ütles pärast tulemuste selgumist, et ta ei taha olla rektor, kes käseb ja kamandab, vaid koolijuht, kes kuulab inimeste arvamusi ja teeb koostööd. Ta nentis, et eelmise rektori Mait Klaasseni kingad on küll suured, kuid edasi tuleb astuda. Senine rektor enam ametis jätkata ei soovinud.

Professor Ülle Jaakma on lõpetanud Tartu riikliku ülikooli bioloogia erialal. Eesti maaülikoolis töötab Jaakma 1995. aastast ning on oma karjääri jooksul läbinud kõik teadlase karjääriastmed alates spetsialistist ja nooremteadurist kuni professorini. 2005. aastast töötab ta EMÜ veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudis professorina. Viimased üheksa aastat on ta töötanud EMÜ teadusprorektorina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles