Isamaa aasta isa tiitli pälvis saarlane Anti Toplaan

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
ANTI TOPLAAN.
ANTI TOPLAAN. Foto: Sander Ilvest

Isamaa kuulutas tänavuseks aasta isaks EELK Kuressaare koguduse õpetaja, Saarte praostkonna praosti ja seitsme lapse isa Anti Toplaane, vahendas BNS.

Aunimetuse koos 10 000-eurose preemiaga andsid välja Isamaa naiskogu IREN ja Perede Ühendus. Pidulik üritus toimus Harjumaal Kuristu talu miniloomaaias.

Nii kutsumuselt kui ka ametilt on Anti Toplaan vaimulik. Tänavu täitub tal 30 aastat töötamisest luterliku kiriku koguduse õpetaja ametis, millest 23 aastat on kuulunud järjepidevalt kohalikku linna- ja vallavolikokku.

"Meie pere elu ja töökohaks on Saaremaa. Ühtlasi olen Saarte praostkonna praost ja EELK kirikuvalitsuse liige. Olen tegelenud juba 25 aastat vabatahtliku raadiotööga ning harrastan kestvusalana pikamaajooksu," märkis Anti Toplaan.

"Oma kogemusest tulenevalt olen veendumusel, et parim laste kasvamise koht on pereringis. Loomulikult annan endale aru, et on terve rida põhjuseid, miks enamik peresid seda endale lubada ei saa. Seda enam tuleks ühiskonnas rohkem soosida laste kasvatamist pereringis ning seista hea selle eest, et inimesed ei oleks materiaalsete raskuste tõttu sunnitud loobuma laste kodus kasvatamisest ja viima neid päevahoiuasutustesse," on Toplaan varem öelnud.

Anti perest on sirgunud ja kasvavad 31-aastane Johanna, 29-aastane Susanna, 28-aastane Lisette, 26-aastane Maarja, 24-aastane Karl Jakob, 17-aastane Arre Markus ja 15-aastane Siimon.

Isamaa aasta isa valisid viie nominendi seast välja Isamaa perede ühenduse ja Isamaa naiskogu juhatuse liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles