Muhu saab peagi moodsa loomakliiniku

Urmas Kiil
Copy
ESIMENE: Ehkki Muhu loomakliinik alustab vastuvõttu alles eeloleval esmaspäeval, on esimene patsient abi juba saanud. Abivajaja oli kohalik jahikoer Semu, kes oli jahil sattunud kokku tigeda metsseaga ja saanud oma kasukasse seitse koledat auku. Õnneks olid opilaud ja -aparaadid just paika saadud ja dr Heli Säre kohe valmis kannatanule esmaabi andma.
ESIMENE: Ehkki Muhu loomakliinik alustab vastuvõttu alles eeloleval esmaspäeval, on esimene patsient abi juba saanud. Abivajaja oli kohalik jahikoer Semu, kes oli jahil sattunud kokku tigeda metsseaga ja saanud oma kasukasse seitse koledat auku. Õnneks olid opilaud ja -aparaadid just paika saadud ja dr Heli Säre kohe valmis kannatanule esmaabi andma. Foto: Pirko Tuus

Eeloleval pühapäeval avab varem Tallinnas praktiseerinud dr Heli Säre Liival vastvalminud Muhu Majas Muhu loomakliiniku.

Uue kliiniku tegevjuht Tiiu Talvist ütles Saarte Häälele, et sündmus on tähelepanuväärne juba ainuüksi selle poolest, et ei Muhus ega ka Ida-Saaremaal pole praegu ega ole ka kunagi varem olnud loomakliinikut, kus saaks teha loomade uuringuid, diagnostikat ja operatsioone professionaalsel ning kaasaegsel veterinaarmeditsiini tasemel.

"Nüüd ei pea siitkandi inimesed enam sõitma kümneid kilomeetreid Kuressaarde või Pärnusse, et saada kiiret abi oma viga saanud loomale," rääkis ta. Samas saab uues kliinikus kohapeal ära teha ka kõik erinevate haiguste diagnoosimiseks vajalikud analüüsid, uuringud, operatsioonid, aga ka lihtsamad protseduurid – vaktsineerimised, ülevaatused, hammaste puhastamine ja ravi, steriliseerimine, küünte lõikamine jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles