Saaremaal on jätkuvalt 4000 majapidamist elektrita

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Elektrilevi.
Elektrilevi. Foto: Eero Vabamägi

Saaremaal ja Hiiumaal oli pühapäeva hommikul ilma elektrita kokku üle 5000 majapidamise, teatab ERR.

Elektrilevi andmetel oli pühapäeva hommikul kell seitse Saaremaal parandamata veel 32 katkestust ning ilma elektrita 4442 tarbijat. Hiiumaal oli rikkelisi katkestusi seitse ning vooluta 880 klienti. Üks rikkeline katkestus oli parandamata ka Läänemaal ning seal oli elektrita 13 klienti.

Rikked saartel said alguse ööl vastu laupäeva, kui Lääne-Eestis algas tihe lumesadu. Elektrikatkestuste tagajärjel on osaliselt katkenud mobiiliside Mustjala, Karala ja Kihelkonna piirkonnas.

Elektrilevi juhtimiskeskuse üksuse juht Hardi Puusepp ütles laupäeval, et osal klientidel võidakse elektrivarustus taastada alles pühapäeva õhtuks.

Taastamistöid raskendavad lume tõttu läbimatud teed ning teedele kukkunud puud.

Päästeamet palus laupäeval Saaremaale sõitmist vältida ning saarte elanikel võimaluse korral jääda koju ning vältida liikumist Mustjala, Karala ja Kihelkonna piirkonda. Vältimatu sõidu puhul tuleb veenduda, et on piisavalt kütust ning võtta kaasa laetud mobiiltelefon.

Kodus olijad peavad valmistuma edasisteks võimalikeks elektrikatkestusteks ning teede sulgemiseks. Päästeamet soovitab laadida mobiiltelefonid ja akupangad ning varuda joogivett, toitu ja autokütust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles