LUGEJA KIRI Uusaasta võiks olla püha ka poemüüjatele

Copy
Coopi Kärla poe juhataja Helle Grahv
Coopi Kärla poe juhataja Helle Grahv Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Juba ammu närib mind üks küsimus, mille võiks nüüd välja rääkida. Pea kõigil on uusaasta, st 1. jaanuar vaba päev. Kuid mitte COOP-i kauplustel ega teistel suurtel toidupoodidel.

Olen päris paljude inimestega sel teemal rääkinud. Ja teate, 98% neist olid nõus, et see oleks väga inimlik ja loomulik, et sel päeval oleksid poed suletud. Igaüks meist tahab ju 31. detsembril pikalt üleval olla, koos olla, pidu pidada.

Kõik need müüjad (enamuses naised) on ju kellegi emad, õed, abikaasad või sõbrad, kes nagu sunnitöölised marsivad 1. jaanuari hommikul poodi, mis on poole lõunani enamasti tühi. Kunagi varem on need poed siiski ju suletud olnud, miks nüüd on nii, ei tea. Aga vahest just sellistest asjadest tulevadki meile, st Eesti riigile "statistilised näitajad". Nagu: inimesed ei ole õnnelikud, enesetappude arv on võrreldes teiste riikidega enneolematult kõrge, psüühikahäireid ja vägivalda esineb järjest nooremate seas üha enam. Need on ainult mõned näited. Õnneks ei kuule juba ammu enam lauset, et varsti jõuab Eesti viie arenenud ja rikkama riigi hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles