Oh, kuusepuu, mis maksad sa?

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
ÜKS ILUSAM KUI TEINE: Kangro kuusekasvanduse kuuski, mis on mandril kasvanud, müüb usinalt kohalik Saaremaa poiss Mark Paomees.
ÜKS ILUSAM KUI TEINE: Kangro kuusekasvanduse kuuski, mis on mandril kasvanud, müüb usinalt kohalik Saaremaa poiss Mark Paomees. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Sel aastal on võimalik endale jõulupuu soetada nagu varasematelgi aastatel nii Auriga keskuse kui ka Selveri parklas asuvatest müügikohtadest, Jaama tänavalt ning ka Bauhofi ja K-rauta ehituspoest. Hinnad on sel aastal veidi krõbedamad.

Jaama tänaval mitmeid aastaid kuuseäriga tegelenud Oliver Sannik ütleb, et sel aastal oli kuuskede metsast kättesaamine küllaltki keeruline, arvestades raskeid lumeolusid. Sanniku käest saab keskmise 1,5–2-meetrise kuuse tänavu 35 euro eest. "Praegu on saada veel igasuguseid, nii väiksemaid kui ka suuremaid kuusepuid," räägib Sannik, kelle sõnul on praegu suurim saadaolev kuusk neljameetrine.

Lion’s-klubi, kes igal aastal traditsioonilist heategevuslikku kuusemüüki korraldab, teatas, et jätab tänavu kuusemüügi ära, põhjuseks lumi, mis raskendab kuuskede metsast väljatoomist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles