JUHTKIRI Olgem tähelepanelikud!

Saarte Hääl
Copy
Varas
Varas Foto: www.freepik.com

Kus tegijaid, seal nägijaid, ütleb vanasõna. Enamasti peab see teada-tuntud lause ka paika, kuigi paljud pahategijad üritavad oma asju ikka vaikselt salamahti ajada. Võtkem või poevargad, kes ihaldatud kraami eest sugugi maksta ei taha.

Eelmisel nädalal tabati Kuressaares Läti kodanikust poevaras, kelle pikkade näppude vahele jäid ihaldatud kõrvarõngad. Varga tuvastamisel mängisid tähtsat rolli nii äride turvakaamerad kui ka kodanike tähelepanelikkus.

Olgu pahateo tunnistajaks inimene või kaamerasilm – peaasi, et tegija kätte saab. Olgu siis tegu varga, vandaali või vägivallatsejaga. Siit ka üleskutse – kui midagi kahtlast nägema-kuulma juhtute, andke kindlasti politseile teada.

Vahel ei tee paha ka see, kui kaaskodanikke kummaliselt käituvate tegelaste eest sotsiaalmeedia kaudu hoiatada. Kui keegi võõras hiilib naabri hoovis või katsub tänava äärde pargitud autode uksi.

Palju kuuleb kirumist, et sotsiaalmeedia on saatanast. Ometi on sellel ka palju positiivseid külgi. Näiteks see, et info levib kiiresti ja väga paljudeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles